Bani pentru achitarea lucrărilor la Roşia şi Negomir

PrimăriiledinNegomirșiRoșiadeAmaradiaauprimitrecentbanidelaGuvernpentrulucrărileexecutatelaziduriledesprijin.Nicideaceastădatăsumeleprimitenusuntsuficientepentruachitareaintegralăadatoriilorcătrefirmelecareaupusziduriîncaleaalunecărilordeteren,însăceidoiprimari,IonGruescușiLiviuCotojman,răsuflăușurațiavândînvederefirmeleîiamenințaucujudecatașicublocareaconturilordacănumaiplăteaudinrestanțe.

Primarii din comunele gorjene Negomir și Roșia de Amaradia au mai primit o parte din banii necesari pentru plata lucrările de sprijin. Către Negomir au mers 4,6 miliarde lei vechi. Primăria rămâne totuşi cu o restanță de plată de trei miliarde către firma constructoare. Asta înseamnă că primarul Ion Iordache din Turceni, a cărui firmă a executat lucrările la zidul de sprijin, trebuie să îi mai acorde un răgaz primarului Ion Gruescu în această problemă. ”Acum o să vedem cât o să mai avem înțelegere la Guvern pentru a achita și restul banilor. Bine că nu ne-a dat firma în judecată pentru neplată, așa cum ne amenințase și ne-a mai păsuit câteva luni. Noi trebuia să primim banii la finalul anului trecut, dar abia în urmă cu vreo trei săptămâni ne-au venit”, menționează Ion Gruescu, primarul comunei Negomir. Bani a primit și Primăria Roșia de Amaradia, care a scăpat în acest fel de un conflict juridic cu cei care au ridicat zidul. ”Noi am primit 4,5 miliarde lei vechi pentru cheltuieli curente și de capital pentru a plăti cele mai mari restanțe pe care le avem la nivelul comunei. Către asociația de firme care a contribuit la realizarea zidului vor merge 1,6 miliarde și mai rămânem cu o datorie de 2,4 miliarde lei vechi”, menționează Liviu Cotojman, primarul localității. Pentru plata întregii restanțe Cotojman speră într-o rectificare bugetară.

ALUNECĂRI

Zidul de la Negomir a costat firma constructoare în jur de 12 miliarde lei vechi, iar la Roșia de Amaradia vreo 11 miliarde. Cele două comune sunt mai mereu amenințate de alunecări de teren, mai ales în perioadele ploioase. Negomirul se confruntă cu aceste probleme dinainte de 1989. Anul trecut, în primăvară, au avut loc o serie de alunecări în satul Artanu, cele mai multe cauzate de defrișări. Acestea au afectat zece gospodării, drumul comunal, rețeaua de joasă tensiune.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: