Bani pentru spitalele din Gorj

Spitalele din Gorj vor încheia anul 2014 fără facturi restante la utilităţi şi cu salariile plătite la zi. Asigurările vin din partea conducerii Casei Judeţene de Sănătate, după ce în urmă cu două zile a primit o nouă rectificare bugetară. Directorul Daniel Bondoc spune că bugetul din acest an este cu 8% mai mare decât cel din 2012.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit 3.400.000 de lei. Potrivit conducerii instituţiei, banii vor acoperi cheltuielile spitalelor aferente lunii noiembrie şi primei decade a lunii decembrie. „Pe de o parte a fost rectificarea de 8 milioane de lei pentru spitale din fondul de rezervă, iar acum a sosit o nouă filă de buget de 3.400.000 lei, ceea ce ne închide luna noiembrie, unde aveam o diferenţă de 400.000 de lei în minus, la nivelul spitalelor. Cu fondurile primite de curând vom acoperi şi aproximativ 10 zile din luna decembrie. Până acum luna decembrie o plăteam integral în luna ianuarie, dar se pare că au fost mai mulţi bani şi am primit această rectificare”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj.

Cei mai mulţi bani vor fi redirecţionaţi către Spitalul Judeţean Târgu Jiu. „În momentul de faţă, avem acoperite cheltuielile pentru luna noiembrie la toate spitalele, la nivel de servicii maxime la bolile cronice şi la spitalizarea de zi”, a mai precizat Daniel Bondoc.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: