Banţa e convins că va câştiga postul de prefect al judeţului

Sfârşitul lunii septembrie ar putea aduce Gorjului un „nou“ prefect, unul care a mai fost pe scaunul respectiv şi care e dornic să revină la vechiul loc de muncă doar pentru a arăta că poate face acest lucru. Victor Banţa s-a înscris la concursul ce va fi organizat în curând pentru ocuparea funcţiei de prefect, actualul ocupant al scaunului respectiv, Ion Florescu, susţinând că nu e nicio problemă din punctul său de vedere.

Fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, s-a înscris la concursul ce va fi organizat la sfârşitul lunii pentru ocuparea postului de prefect al judeţului. Actualmente inspector guvernamental la Braşov, ocupat cu număratul gropilor din şosea, conform atribuţiilor oficiale pe care le are din partea Guvernului, acesta este decis să revină la Târgu Jiu pe cai mari, acuzându-l pe actualul prefect că nu a mediatizat corespunzător organizarea concursului. Banţa afirmă că şi-a depus dosarul deşi actualul ocupant al funcţiei, Ion Florescu, a susţinut prin declaraţiile publice făcute pe această temă că nu va fi organizat un astfel de concurs, ci doar un examen prin care va fi reconfirmat pe post, la fel ca şi cei doi subprefecţi ai judeţului, toţi trei fiind numiţi interimar pentru 6 luni la începutul primăverii.

„Actualul prefect este ilegal în funcţie“

Banţa, devenit inspector guvernamental după schimbarea sa din funcţie în luna martie, afirmă că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va organiza la sfârşitul lunii concursuri pentru ocuparea posturilor de prefect în toată ţara. El afirmă că a aflat de pe site-ul agenţiei despre organizarea concursului de la Gorj, deşi Prefectura Gorj trebuia să afişeze acest lucru la afişierul instituţiei. Fostul prefect şi-a depus miercuri dosarul la ANFP şi susţine că preferă să creadă că "neanunţarea" concursului la Târgu Jiu este vina "şefei de la resurse umane", nu a prefectului Ion Florescu. "Anunţul trebuia publicat la avizier şi spun asta pentru că eu l-am publicat acolo atunci când am fost prefect. Oricum consider că actualul prefect este ilegal în funcţie, dar asta este o altă discuţie, el neîndeplinind criteriile pentru a putea ocupa acest scaun, în momentul instalării. E grav însă dacă prefectul a spus că nu e concurs pentru că încalcă legea şi codul de conduită al înalţilor funcţionari publici. Îmi place să cred că şefa de la resurse umane, Floarea Ionescu, este cea care e vinovată pentru această situaţie, nu dumnealui, pentru că eu la dumneaei am fost să cer documentele pe care să le folosesc pentru a mă înscrie la concurs şi nu mi le-a dat, spunându-mi că-şi pierde postul. Consider că ar trebui sesizată Comisia de Disciplină pentru înalţi funcţionari publici pentru a se analiza această situaţie. Eu mă voi prezenta la concurs şi am convingerea că voi câştiga", spune Banţa.

„Cine doreşte să se înscrie, nu are decât“

Prefectul de Gorj, Ion Florescu, spune că nu este surprins de înscrierea lui Banţa la concurs şi afirmă că aceasta este o dovadă a faptului că predecesorul său a avut posibilitatea să afle la timp despre organizarea concursului. Florescu spune că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici este organizatorul concursului, Agenţia nesolicitând Prefecturii Gorj să se implice în mediatizarea concursului respectiv. Prefectul de Gorj afirmă că nu se teme de concurenţa lui Banţa şi susţine că niciodată nu a fost "bolnav după funcţii", acesta menţionând că este conştient că oricine ocupă un asemenea post doar temporar.

"Eu am fost înştiinţat pe circuit despre organizarea concursului pentru că eram parte interesată, restul, cine doreşte să se înscrie, nu are decât. S-a publicat în Monitorul Oficial anunţul, este pe site-ul ANFP, nu Instituţia Prefectului organizează concursul, aşa că nu văd cum puteam noi face astfel de anunţuri atâta timp cât nu ne ocupăm de organizarea concursului", a menţionat Florescu.

Banţa a fost până joi în concediu de odihnă la Târgu Jiu, timp de trei săptămâni, el spunând că de vineri va reveni la Braşov, după care, pe 29 septembrie se va prezenta la concursul organizat la Bucureşti. Banţa a fost numit prefect pe 1 aprilie 2007, el fiind până atunci vicepreşedinte al PNL Târgu Jiu, ulterior el declarând că s-a autosuspendat din partid.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: