Banţa nu e „radiat” la birou

Specialişti ai Autorităţii Naţionale de Comunicaţii au efectuat ieri măsurători la emisiile de unde radio din Târgu Jiu şi nu au găsit depăşiri ale limitelor normale, aşa cum îi sesizase prefectul Victor Banţa. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a plâns cu circa o săptămână în urmă de faptul că în biroul său de la Prefectură a descoperit la o măsurătoare întâmplătoare un nivel mai mare de 5-6 ori al undelor electromagnetice.

În consecinţă, prefectul a cerut atunci verificarea tuturor operatorilor care activează în domeniu, aici fiind incluşi difuzorii radio şi tv, dar şi operatorii GSM. Operatorii respectivi erau suspectaţi că ar emite cu un semnal mai puternic, semnal care interferează cu comunicaţiile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, dar şi ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Autoritatea Naţională de Comunicaţii s-a conformat şi a trimis la Târgu Jiu o echipă de specialişti, pentru a da un răspuns solicitării lui Banţa. Echipa respectivă a făcut măsurători în zona centrală a oraşului, inclusiv în apropiere de fereastra cabinetului prefectului. Specialiştii ANC nu au fost chemaţi de Banţa să efectueze măsurători şi în cabinetul acestuia, prefectul fiind ocupat în acele momente cu o şedinţă în care le vorbea primarilor despre nevoia restituirii titlurilor de proprietate. Rezultatele finale ale măsurătorilor de acum vor fi comunicate oficial Prefecturii Gorj în câteva zile.

Banţa spune însă că a avut argumente solide atunci când a cerut controlul respectiv. „La mine în birou măsurătorile s-au făcut de către alte instituţii, ceva mai speciale, iar rezultatele lor au arătat clar că limita legală fusese depăşită de câteva ori. Asta a fost în vară când s-au făcut măsurătorile. Acum că au venit cei de la ANC este foarte bine, au punctele indicate unde să facă măsurătorile, vor măsura, vom primi un raport şi vom vedea acolo ce se spune”, afirmă prefectul.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: