Banţa: Pe mine nu mă reprezintă Gigi Becali

Liberalul Victor Banţa nu vede cu ochi buni intrarea lui Gigi Becali în PNL şi mai ales candidatura acestuia sub sigla USL. „Pe mine nu mă poate reprezenta un om ca Becali şi ca mine gândeşte majoritatea elitistă din PNL”, a spus Banţa la un post local de televiziune. Democrat-liberalul Nicolae Daviţoiu nu a pierdut prilejul de a-i taxa pe liberali pentru susţinerea lui Becali şi a spus că Nicoleta Luciu sau Bianca Drăguşanu ar avea loc pe listele USL, pentru că au notorietate.

Victor Banţa este singurul liberal din Gorj care s-a pronunţat public împotriva candidaturii lui Gigi Becali sub sigla USL, după ce la nivel central reacţii similare au avut Călin Popescu Tăriceanu, Adriana Săftoiu, Ludovic Orban şi Varujan Vosganian. „Eu nu sunt de acord ca persoane ca Gigi Becali să fie în parlamentul României. Faptul că nu sunt eu de acord nu înseamnă că nu va fi votat. Există o masă de oameni care votează astfel de persoane şi atunci de ce să ne împotrivim candidaturii? Dar, pe mine Gigi Becali nu mă reprezintă, nu avem aceleaşi păreri, aceleaşi valori”, a explicat Victor Banţa.

DD, scuza pentru greşelile PNL

Victor Banţa crede că Gigi Becali a fost cooptat în USL ca replică la faptul că Dan Diaconescu „a fost cooptat în ARD la modul figurativ”. Banţa susţine că ar fi fost mai bine ca şi PNL să adopte aceeaşi strategie, adică să îl folosească pe Becali, dar să nu-l invite în partid. „Trebuia lăsat în afară, să lupte pe acel segment cu Dan Diaconescu. Altfel, există riscul ca o parte din electoratul USL să aibă anumite reţineri”, a spus Victor Banţa.

Liberalul a adăugat însă că USL va câştiga alegerile cu sau fără Becali, astfel că nu are de ce să dea importanţă acestui subiect. L-a contrazis însă democrat-liberalul Nicolae Daviţoiu, candidatul Alianţei România Dreaptă pe Colegiul 6 Târgu Jiu. „Dacă ar fi atât de siguri de victorie, nu ar alerga după Gigi Becali. În realitate se tem şi nu m-aş mira ca până în ziua depunerii candidaturilor să mai facă şi alte achiziţii, să aducă în partid pe Nicoleta Luciu sau Bianca Drăguşanu. Au şi ele segmentul lor pe care pot atrage voturi. Cred că USL va vedea că fac ratinguri bune şi le va invita să candideze”, a spus Daviţoiu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: