Oameni politici mici, mici, mici

Zic să ne luăm gândul că ne va fi mai bine acum, că a ajuns dreapta la putere, cu președinte, parlament, guvern, cu toate instituțiile posibile. Observ din declarațiile făcute în spațiul public că ăstora nu le ajunge că au toată puterea, că opoziția este mută, că presa este apatică, societatea civilă la fel.

Trecură câteva săptămâni de la alegeri și ne așteptam să îi vedem pe oamenii ăștia la treabă, că așa au promis. Când colo, senatorul Iordache se ceartă cu primarul Romanescu, la Gorj, iar la București Rareș Bogdan cu Ludovic Orban. Terminarăți treaba, de aveți timp de ceartă? Sau nici nu vă apucarăți?

Se ceartă toți de acum în ideea că s-ar putea să fie alegeri la partid, la PNL, dacă trece pandemia. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, nu l-ar putea susține pe Iordache, pe motiv că este un individ care a venit de la PSD cu câteva săptămâni înainte de alegeri și a ajuns senator PNL. Pe bune? Dar în campanie de ce l-a susținut? S-au pozat împreună, ne-au zâmbit, ne-au luat votul și acum ne spun că a fost vrăjeală? Când ați fost serioși și când ne-ați mințit?

Iordache a avut și el o replică, a zis că Romanescu nu are ouțe să îi spună în față ce crede despre el. Eu înțeleg că omul e buldozerist la bază, dar acum este senator. Puțină decență în limbaj nu ar strica.

Cam astea sunt preocupările aleșilor noștri care au promis marea cu sarea în campanie. Nu are rost să avem așteptări de la ei, că ăsta este nivelul. Dacă nu avem așteptări, măcar nu o să fim dezamăgiți.

Este mult prea devreme să ne pronunțăm cu privire la activitatea aleșilor din 2020, dar putem constata că au început prost. Nici la nivel central, guvernul nu pare să aibă coerență. Campania de vaccinare merge prost, pensiile speciale și alte privilegii nu au fost încă înlăturate, școala online merge la fel de prost, semne de relansare economică nu sunt, cheltuielile bugetare cresc, dar nu pe partea de investiții. Premierul Cîțu este nevoit să guverneze cu oameni impuși de Orban și Iohannis, guvernul USR pare să fie separat de cel al PNL. În prima lună, oamenii ăștia nu s-au înțeles nici cum să își împartă prefecturile. Dacă o țin așa patru ani, chiar nu știu ce va mai vota lumea în 2024. Și nici măcar nu vor fi de condamnat cei care vor face alegeri gen Șoșoacă.

Vizualizări: 4,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: