Bârcină Junior a primit cătuşe pentru 29 de zile

Fiul omului de afaceri Ion Bârcină, zis Dan Goeru, a dormit azi noapte din nou în arestul IPJ Gorj, aceasta fiind prima noapte din cele 29 pentru care ieri a primit mandat de arestare preventivă. Mandatul a fost emis de Tribunalul Gorj, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a înjunghiat cu cuţitul un tânăr cu care se afla într-o pizzerie din centrul oraşului.

Paul Irinel Bârcină a fost reţinut, iniţial, în urma incidentului respectiv, pentru 24 de ore, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, ulterior procurorul de caz dispunând ca el să nu părăsească localitatea de domiciliu.

Anchetatorii au obţinut însă, luni, acte medicale din care reiese că viaţa victimei lui Bârcină a fost pusă în pericol şi, ca urmare,  acesta a fost acuzat de tentativă de omor, fiind formulată propunere de arestare preventivă. Împreună cu rudele sale, Paul Irinel Bârcină s-a prezentat şi luni seara, dar şi ieri la Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat în acest caz. Alături i-a fost inclusiv tatăl său, omul de afaceri Ion Bârcină, care a lăsat deoparte hainele scumpe şi, îmbrăcat într-un sacou şi o şapcă pe cap, a încercat să se facă cât mai puţin vizibil, pentru a nu fi luat la întrebări de către jurnalişti, ziariştii primind oricum ameninţări voalate din partea rudelor, fiind sfătuiţi „prieteneşte” să nu se amestece în acest caz.

Magistratul de caz a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, suspectul fiind încarcerat în cursul zilei, Paul Irinel Bârcină neopunându-se executării mandatului. El a fost săltat de poliţişti şi dus în arestul IPJ Gorj, loc din care poate ieşi peste câteva zile dacă recursul său va fi acceptat la Curtea de Apel Craiova.

CONTEXT

Decizia de arestare preventivă a fost dată şi în contextul în care Ion Bârcină şi fiul său erau citaţi, ieri, ca părţi vătămate în dosarul de cămătărie al lui Aristică Doru Şerban (Habitu). Omul de afaceri a fost şi el reţinut în urmă cu un an, pentru 24 de ore, în acest dosar, fiind acuzat iniţial că ar fi împrumutat bani cu camătă de la Habitu, ulterior el fiind lăsat în libertate şi scos de sub urmărirea penală.

LUX

Bârcină a organizat în aprilie 2010 o nuntă fastuoasă fiicei sale, pentru mai multe zeci de minute el plătind trei elicoptere care să stea în zbor deasupra Porţii Sărutului, pe parcursul ceremoniei de căsătorie.

PROBLEME

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis anul trecut pe Ion Bârcină în judecată, alături de alţi trei colaboratori ai săi, pentru că ar fi oferit mită de peste o jumătate de milion de euro unui fost şef al ANRE, deputatul UDMR Gergely Olosz, pentru a primi preferenţial un contract de furnizare de energie la CEZ Oltenia. Dosarul penal se află în faza de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: