Baschet: Meciul CSM Târgu Jiu – CSM Oradea a fost amânat

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au început turneul de la Timişoara cu un meci amânat. Partida din prima zi a acestui turneu nu s-a putut disputa din cauza infectărilor din lotul celor de la CSM Oradea care au solicitat amânarea meciului.

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu se află la Timişoara unde participă la turneul 8 din Liga Naţională, programat în perioada 14-17 martie. Duminică elevii lui Claudiu Alionescu ar fi trebuit să joace primul meci din returul Ligii Naţionale, contra celor de la CSM Oradea, însă Oradea nu s-a prezentat la turneu. Motivul este faptul că a fost confirmat un caz de Covid-19 în rândul componenţilor echipei.

La turneul programat în oraşul de pe Bega se confruntă în aceste zile doar trei echipe: CSM Târgu Jiu, CSM Galaţi şi echipa gazdă, SCM Timişoara. Cea de a patra echipă, CSM Oradea, nu participă la acest turneu, după ce un component al echipei a fost diagnosticat cu noul coronavirus la testul efectuat în cursul zilei de vineri. Cum orădenii au respectat protocolul medical, au intrat în izolare pentru a nu infecta jucătorii altor echipe. Cum acesta se antrenase cu echipa până la testare, DSP a considerat că exista risc de infectare în rândul colegilor şi nu a dat aviz pozitiv pentru deplasare.

Antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, a declarat că echipa se afla deja la Timişoara când a aflat vestea: „Am aflat în timpul antrenamentului de sâmbătă că Oradea nu va participa la acest turneu. Noi eram deja la Timișoara şi astfel programul meciurilor a trebuit sa fie rapid ajustat. Ne pregătim pentru cele două meciuri rămase din acest turneu”.  Gorjenii şi-au ajustat imediat programul după ce au aflat că vor disputa doar două partide la turneul 8.

Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSU Oradea urmează acum să fie reprogramat la o altă dată, la fel ca şi celelalte partide ale CSM Oradea.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: