Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu au început returul cu o victorie

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a început în acest week-end returul primei părţi a campionatului cu o victorie pe teren propriu. Gorjenii s-au impus în meciul disputat sâmbătă, la Sala Sporturilor, cu CSM Miercurea Ciuc în Grupa valorică B a Ligii Naţionale.

CSM Târgu Jiu a înregistrat cea de-a doua victorie din acest sezon abia în prima etapă din retur şi în faţa aceleiaşi formaţii pe care a învins-o şi în tur, CSM Mirecurea Ciuc.  

Cel de-al doilea succes din Liga Naţională de Baschet, Grupa valorică B, a venit într-un  moment dificil pentru echipa de baschet a CSM care nu mai câştigase de la începutul sezonului. Echipa  antrenată de Claudiu Alionescu s-a impus cu scorul de 87-73, în meciul cu CSM Miercurea Ciuc, după ce a condus încă din primele  minute de joc.

După primul sfert scorul era deja 28-10, spre bucuria numeroşilor suporteri care au venit la Sala Sporturilor. Antrenorul Claudiu Alionescu a constat la finalul jocului că jocul ofensiv a fost cheia victoriei şi şi-a sfătuit elevii deja să se gândească la meciul următor cu CSM Focşani: „Diferenţa a făcut-o jocul nostru ofensiv. Este o victorie foarte importantă, dar le-am spus şi băieţilor în vestiar că trebuie să o uităm chiar din această seară, pentru că, vineri, la Târgu Jiu, va reveni Focşaniul, o altă echipă de un alt calibru, şi noi trebuie să ne focusăm doar pe acel meci”.  Cu ocazia acestei confruntări şi-a făcut debutul la CSM Târgu Jiu şi pivotul sârb Stefan Andrejevic care  a fost cel mai bun marcator din echipa lui Alionescu, cu 21 de puncte. „Andrejevic va fi plusul de care avem nevoie. A fost primul său meci şi a făcut un joc foarte bun. Este un cinci clasic, citeşte foarte bine jocul şi ne va ajuta în momentele dificile, atât în atac, cât şi în apărare”, a precizat Alionescu.

Baschetbaliştii nu au pauză şi continuă pregătirea pentru că vor avea la finalul săptămânii  un alt meci important, tot pe teren propriu, cu CSM Focşani.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: