Baschetbaliştii, pregătiţi de „războiul“ cu turcii

Energia a plecat în Turcia cu gânduri mari. Gorjenii vor să treacă de turcii de la Trabzonspor, echipa din oraşul gazdă al Final Four-ului FIBA Eurochallenge, şi să joace finala turneului. Baschetbaliştii nu se mulţumesc doar cu participarea. Vor să joace cu trofeul pe masă.

Antonis Constantinides, antrenorul Energia, spune că nu se teme de meciul de vineri, din Turcia: “Cred că merităm 100% să fim aici. Din punctul nostru de vedere, participarea în această fază a competiţiei este deja un succes, dar nu este de ajuns pentru noi, jucători sau antrenori, şi mergem acolo cu un prim obiectiv, calificarea în finala mare. Ştim că va fi foarte dificil împotriva celor de la Trabzonspor, mai ales că jucăm pe terenul lor, dar anul acesta echipa noastră a arătat că nu se teme de echipe mai puternice sau de meciuri dificile în deplasare, aşa că mergem acolo cu o mentalitate pozitivă şi cu concentrarea necesară să dăm totul, să ne bucurăm de joc, dar în acelaşi timp să ne luptăm pentru şansele noastre de calificare în finala mare a EuroChallenge”.

Energia Târgu Jiu s-a calificat în Final Four-ul FIBA Eurochallenge alături de JSF Nanterre (Franţa), Trabzonspor Medical Park (Turcia) şi Fraport Skyliners (Germania). Louis Darby, singurul baschetbalist din România care a câştigat de două ori concursul de slam-dunk  din cadrul All Star Game, jucător la Energia, spune că va da totul pentru a ajuta echipa. „Au jucători foarte experimentaţi şi joacă într-o ligă foarte bună. Trebuie să ne adaptăm situaţiei şi în acelaşi timp să ne impunem şi noi stilul nostru. (...) Presiunea nu este pe noi. Nimeni nu se aştepta să ajungem aici, aşa că vom încerca să surprindem în continuare“, a spus acesta.

Louis Darby a avut un mesaj şi pentru fanii Energiei. “Vă iubim şi vom lupta pentru acest oraş. HAI ENERGIA!!!”

COMPETIŢII

Energia s-a calificat şi în semifinalele campionatului. Semifinalele vor fi disputate tot in sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, la datele 29-30 aprilie, 6-7 si 11 mai, in timp ce finala se va juca tot in cinci partide, in 17-18, 24-25 si 29 mai. Campioana en-titre este CSU Asesoft Ploiesti.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: