Băsescu îşi face acte de Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, la Chişinău, că va veni cu solicitarea de a deveni cetăţean al R. Moldova, în prezent situaţia politică din această ţară nefiind "propice" pentru un astfel de demers,iar preşedintele Nicolae Timofti a spus că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost decorat, joi, de preşedintele Nicolae Timofti cu Ordinul "Ştefan cel Mare", decoraţia militară supremă a R. Moldova. Distincţia i-a fost acordată "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice".

"Am fost timp de 10 ani un preşedinte al României care a avut R. Moldova în suflet. Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o naţiune în două state independente. Prima vizită în calitate de preşedinte al României am făcut-o la Chişinău în 2005. În calitate de fost preşedinte, tot la Chişinău am venit mai întâi. Este pentru mine o onoare să fiu la Chişinău să primesc ordinul «Ştefan cel Mare». Personal am fost onorat de Republica Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din România şi poate chiar din R. Moldova. Este un semn de respect pe care R. Moldova mi l-a arătat de-a lungul timpului, la care eu nu pot decât să răspund cu respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi cetăţenii acesteia", a declarat Traian Băsescu, la ceremonia de decorare.

Pe 18 iulie 2013, Traian Băsescu declara, într-un interviu acordat ProTV Chişinău în urma unei vizite făcute în Republica Moldova, că după ce îşi va termina mandatul de preşedinte al României va cere, "poate", cetăţenia moldovenească, în semn de respect şi dragoste pentru R. Moldova şi oamenii ei. O săptămână mai târziu, Traian Băsescu spunea că este decis "categoric" să ceară cetăţenia Republicii Moldova, menţionând că şi-ar dori ca românii să trăiască într-o singură ţară şi adăugând: "Dacă acum nu putem avea cetăţenie română pe ambele maluri ale Prutului, măcar să le am pe amândouă".

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: