Băsescu la PDL: „Puneţi tineri în conducere, sunt unii de mult timp în politică şi nu au făcut nimic”

Traian Băsescu le-a cerut liderilor PDL să schimbe garnitura de conducere şi să deschidă uşile partidului către tineri, spunând că în partid sunt unii care stau de prea mult timp în politică şi nu au făcut nimic. Preşedintele a susţinut, în schimb, că Blaga şi Videanu sunt oameni pe care te poţi baza, care au confirmat. Potrivit unor surse democrat-liberale, membrii Colegiului Director al PDL, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii democrat-liberali au rămas, sâmbătă, înmărmuriţi de discursul extrem de dur al preşedintelui Traian Băsescu.

Bucuroşi că la reuniunea lor de la Clubul Diplomaţilor a venit şeful statului, democrat-liberalii din ţară au rămas uimiţi de tonul lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse democrat-liberale, preşedintele le-a spus direct liderilor PDL că trebuie să schimbe garnitura de conducere cu tineri, cărora să le dea o şansă de afirmare. El le-a transmis că trebuie să dea şansa tinerilor nu numai în Guvern, ci şi în structurile administraţiei locale, din teritoriu. El a reproşat, fără menajamente, liderilor PDL că au în structurile de conducere "oameni care stau de prea mulţi ani în conducere şi nu au făcut nimic".

            Băsescu le-a solicitat democrat-liberalilor să dea şansa tinerilor să se afirme şi să nu le blocheze carierele. "Deschideţi uşile către tineri, dacă vreţi să trăiţi ca partid!", i-a avertizat preşedintele pe liberal-democraţi. Preşedintele a completat că partidul are şi oameni competenţi, profesionişti, care pot fi modele pentru ceilalţi. El a dat exemplele lui Adriean Videanu şi Vasile Blaga, "care au confirmat şi pe care te poţi baza". Băsescu le-a mai cerut democraţilor să negocieze Guvernul cât mai repede, dar să o facă în mod transparent, fără să accepte interferenţa unor grupuri de interese în spatele funcţiilor guvernamentale. El i-a avertizat pe democrat-liberali că trebuie să aibă în vedere reducerea birocraţiei guvernamentale, nu amplificarea ei.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: