Băsescu: „O tragedie mult prea mare“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă noaptea, despre explozia de la Petrila, în care 12 mineri au murit, că este "o tragedie mult prea mare să nu te întrebi de ce a apărut".

Preşedintele Traian Băsescus-a declarat impresionat de atitudinea personalului medical de la spitalul din Petroşani, unii medici şi asistente venind la serviciu fără să fie chemaţi.

Băsescu a declarat că a venit la Petriladin compasiune pentru răniţi şi pentru familiile celor morţi. Preşedintele a spus că este prea devreme pentru concluzii şi că, oricum, nu el este cel care va ajunge la acestea, ci specialiştii care sunt prezenţi la mină. El s-a declarat impresionat de minerii răniţi pe care i-a vizitat, spunând că sunt oameni puternici. "I-am văzut pe răniţi şi m-a impresionat. Sper să le dea Dumnezeu putere să treacă peste efectele arsurilor", a afirmat Băsescu, potrivit căruia la spitalul din Petroşani sunt opt mineri arşi şi alţi cinci răniţi, fiind posibil ca, după evaluarea de duminică a medicilor, să fie transferaţi la unităţile medicale din alte judeţe.

Întrebat dacă familiile minerilor morţi şi răniţi în exploziile de sâmbătă vor fi ajutate financiar, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat convins că Regia minieră şi Guvernul îşi vor face datoria. Întrebat despre viitorul minelor, preşedintele a spus că acestea trebuie categoric modernizate. "Nu trebuie să continuăm să omorâm oamenii în mine", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la ora 23.10, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde erau internate 13 persoane. Şeful statului, care a venit singur la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a fost întâmpinat de autorităţi locale şi de conducerea unităţii spitaliceşti şi a fost condus în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, unde sunt internaţi o parte dintre răniţii. Şeful statului a cerut să nu fie însoţit de presă în incinta spitalului.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: