Băsescu preia UNPR?

Întortocheate sunt căile politicii româneşti! UNPR a devenit în România partidul care poate schimba guvernarea, care pretinde 10% din locurile eligibile ale PSD în 2016, dar care s-ar da cu PNL pentru mai mult. Generalul plagiator Oprea este omul lăudat de Blaga şi de Ponta, de Gorghiu şi de Dragnea, de Iohannis şi de Băsescu. UNPR este cel mai puternic magnet pentru politicienii care vor să fie mereu la ciolan.

Zvonul lansat ieri în presă vine să bulverseze o dată în plus lumea politică. UNPR, după ce a fuzionat cu PP-DD, va fuziona cu PMP, iar Oprea se va da la o parte pentru a-i face loc lui Băsescu. Fostul preşedinte al României ar deveni astfel cea mai puternică voce din afara PSD şi va eclipsa total un PNL lipsit de vlagă şi de idei. Nu este clar dacă în noul context UNPR va rămâne la guvernare, adică Ponta va ajunge nu doar la cheremul lui Dragnea, ci şi al lui Băsescu. Ar fi prea mult chiar şi pentru politica românească, care ne-a arătat de atâtea ori că nimic nu este imposibil.

Cel mai probabil însă un UNPR al lui Băsescu – Oprea ar pleca de la guvernare, pentru a face o aşa-zisă opoziţie guvernului ce îi va succeda lui Ponta. Băsescu se va înjura acum cu Dragnea cum a făcut-o în trecut cu Ponta, pentru a da impresia unei lupte reale, când de fapt au patronat împreună mafia pe care DNA se străduieşte acum să o dărâme. Pentru mafioţii din politică este clar că nu mai au multe zile de libertate, dacă nu pun din nou mâna şi pe putere, şi pe opoziţie, pentru a schimba odată legile alea care permit arestarea lor. Nu ştiu dacă asta îi ajută prea mult, pentru că şi acum toate partidele parlamentare sunt ale lor, ale politicienilor mafioţi, dar asta nu pare să oprească din drum procurorii anticorupţie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: