Habitu, după eliberare: S-a făcut dreptate!

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis ieri să-l lase în libertate pe omul de afaceri Doru Şerban, zis Habitu, reţinut, marţi, pentru şantaj, spălare de bani şi evaziune fiscală. După mai multe ore de audieri în Camera de Consiliu a Tribunalului Gorj, judecătorul Gheorghe Gârcu a decis să respingă propunerea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Şerban. Acesta are însă interdicţia de a părăsi localitatea, de a nu purta arme, de a nu se apropia de părţile vătămate, de familiile acestora sau de martori.

Decizia de eliberare o aştepta cu sufletul la gură Doru Şerban, dar şi soţia sa care a stat toată ziua la tribunal în speranţa că soţul său nu va mai petrece încă o noapte în arest. În momentul pronunţării eliberării, Doru Şerban a ţinut să-i spună judecătorului Gheorghe Gârcu că a făcut dreptate. El a precizat că este nevinovat şi că instanţa i-a făcut dreptate. Nu ştie de ce este acuzat pentru că, spune el, este cel care a făcut plângeri şi acum, a ajuns inculpat. El a fost acuzat de spălare de bani, şantaj şi evaziune fiscală, prejudiciul creat prin evaziune fiind în valoare de 260 de milioane de lei. Surse care doresc să-şi păstreze anonimatul susţin, că marţi, înainte de a fi audiat la Parchet, Doru Şerban trebuia să meargă la Garda Financiară pentru a achita suma imputată ca prejudiciu, însă nu a mai apucat, fiind încătuşat şi dus în arest.

Bârcină, cu toată familia la Parchet

Până acum au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, mai multe persoane, printre care şi membrii familiei Bârcină. Au fost chemaţi la parchet, Dan Bârcină, zis ”Goeru”, care a stat şi el o noapte în arest în acelaşi dosar pentru că ar fi depus mărturie mincinoasă. Luni, au fost chemaţi la parchet Dan Bârcină, soţia acestuia şi copiii lor. Surse susţin că toţi au declarat că nu au luat bani cu camătă de la Doru Şerban. Declaraţii asemănătoare au făcut şi alţi doi oameni de afaceri ale căror nume apar în dosar, în speţă Dan Diaconu, fostul patron al restaurantului Dantex, şi Victor Drăgoi, la societatea Akybud, o firmă care exportă miere de albine. Singurul denunţător care l-a acuzat pe Şerban de acte de violenţă şi şantaj rămâne partenerul său de afaceri, Dan Floarea, patronul Tech Safety. După ce a fost pus în libertate, Doru Şerban a declarat că aşteaptă să vadă ce măsuri se vor lua şi cu Florea, ţinând cont de faptul că numai Habitu i-a făcut acestuia 4 plângeri penale. ”Acum, să vedem ce se întâmplă cu Floarea, că i-am făcut patru plângeri, escrocului ăstuia şi nu-l întreabă nimeni de nimic”, a spus Habitu, ieri, la ieşirea din sediul Tribunalului Gorj. Procurorii au posibilitatea de a depune recurs la decizia dată de magistraţii Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: