Bătută acasă, s-a adăpostit cu copiii în centrul maternal

Bătăile și scandalurile au determinat-o să plece de acasă și să se adăpostească la Centrul Maternal din Târgu-Jiu. Este vorba de o femeie de 44 de ani, mamă a cinci copii, care nu a mai putut suporta relele tratamente la care era supusă de concubin și a decis să plece de acasă. Acum bărbatul și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și o vrea pe femeie înapoi acasă împreună cu copiii, însă aceasta nici nu se gândește să mai părăsească sistemul de protecție socială.

Femeia are 44 de ani și este din Bistrița Năsăud. De ceva timp locuia în localitatea gorjeană Dănești, alături de concubinul său cu care nu se mai înţelegea în ultima perioadă. Din cauza bătăilor pe care le primea femeia a decis să plece de acasă și acum se adăpostește la Centrul Maternal din Târgu-Jiu, de unde nu vrea să mai plece în ciuda insistențelor concubinului. „Femeia este căsătorită cu un bărbat din Bistrița Năsăud, însă trăiește în concubinaj în comuna Dănești. Ea are cinci copii, trei dintre ei sunt mari și au plecat în străinătate, iar cu ea are un băiețel de câteva luni și o fetiță de 2 ani. A venit în mijlocul nopții, pentru că o bătuse concubinul. Acum el vrea să o ia acasă, însă femeia nu vrea să se mai întoarcă. Preferă să stea în sistemul de protecție socială”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.

Concubinul a ținut fetița ascunsă

Femeia a ajuns în Centrul Maternal numai cu băiețelul de câteva luni, iar a doua zi cei de la centru împreună cu asistenta socială din comună și cu poliția locală s-au deplasat la locuința concubinului pentru a lua și fetița, însă acesta a refuzat să o dea autorităților pe motiv că este plecată cu mama ei. Acesta a cedat după ce a fost amenințat că i se va face dosar penal pentru răpire și sechestrare de  minori. „Am trimis pe cineva de la centru să recupereze fetița, dar nu a vrut să o dea pe motiv că e plecată cu mama ei la Severin, în condițiile în care mama era la noi în centrul. L-am amenințat că-i facem dosar penal dacă nu ne dă fetița și a adus-o într-o oră și jumătate la centru. Probabil că a avut-o pe la cineva prin sat”, a mai precizat Gheorghe Milosteanu.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: