Beat criţă făcea „linuţe“ la Schela

Un tânăr de 25 de ani din Băleşti a fost aseară la un pas de moarte, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Cu  o alcoolemie mare în sânge, acesta s-a urcat la volanul maşinii sale, pentru a-şi vizita iubita în localitatea Schela. Ameţit de aburii băuturii, tânărul s-a luat la întrecere cu o altă maşină, iar din cauza vitezei a pierdut control maşinii şi s-a izbit de un gard, a lovit o maşină parcată în curtea unui sătean, iar el s-a ales cu plăgi la nivelul capului. Recalcitrant peste măsură, acesta nu a acceptat niciun fel de îngrijire medicală, asistenţii abia reuşind să-i preleve probe de sânge pentru a stabilii alcoolemia.

După ce a băut bine, Cosmin Mălăescu de 25 de ani de la Băleşti, s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat să-şi viziteze iubita la Schela. Curajos din cauza băuturii, acesta s-a luat la întrecere cu o altă maşină, însă a pierdut controlul volanului şi într-o curbă uşoară a întrat într-un gard, distrugând şi maşina unui sătean care era parcată în curte. „Eram în curte. Nu am văzut nimic că e înalt gardul, dar am auzit bubuitura. Când am mers să vad ce e, gardul îmi era spart iar maşina parcată în curte lovită”, spune proprietarul casei unde s-a oprit tânărul. Martorii povestesc faptul că tânărul circula cu viteză excesivă prin localitate, deşi acesta nu recunoaşte. „A trecut pe lângă mine cu o viteză excesivă. Cred că avea la 100 de kilometri pe oră. Se întrecea cu o altă maşină, una de culoare albă, cred că făceau liniuţe. Nu au trecut 2 minute şi am auzit o bubuitură. Am fost sigur că el a dat în ceva”, susţine un alt localnic. Tânărul Mălăescu susţine însă sus şi tare că nu avea viteză deloc. „Nu înţelegeţi că nu aveam mai mult de 60. maxim 70, dar nu aveam nici 70 de kilometri pe oră”, declară şoferul. 

„Jigodii de poliţai ce sunteţi“

Imediat după accident, poliţiştii l-au dus pe tânăr la spital pentru a i se acorda primele îngrijiri şi pentru a-i fi prelevate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. „Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, care s-a urcat la volan având o alcoolemie de 0,79 la mie în aerul expirat. Din cauza faptului că era beat, dar şi pentru că avea viteză a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un gard, lovind şi o maşină parcată regulamentar”, declară Aurelian Becheru, agent SPR Gorj. Tânărul de 25 de ani recunoaşte că a băut, dar numai două beri, maxim două beri jumate cu prietenii la Sâmbotin. „Nu am băut mai mult de două beri şi ceva. Recunosc, azi-noapte am băut până la ora 3. dar acum nu am băut mai mult de două beri”, spune Cosmin Mălăescu. Plin de sânge, tânărul nu a permis nimănui să se apropie de el. Atât medicii, cât şi poliţiştii s-au chinuit mai bine de o oră să-l liniştească, însă nimeni nu a reuşit acest lucru. E clar că tânărul de 25 de ani are o problemă cu oamenii legii, pe care i-a făcut cu ou şi cu oţet din cauza faptului că i-au luat actele, permisul şi buletinul. „De ce mi-aţi luat buletinul. Acesta trebuie să stea numai la mine. Mă trataţi ca pe ultimul infractor, fir-aţi ai dracului de proşti. Jigodii de poliţai ce sunteţi”, striga Cosmin Mălăescu în gura mare la locul accidentului.

Întors la locul accidentului împreună cu polişiştii, tânărului i s-a făcut rău şi a fost chemată o ambulanţă. Numai că tânărul şofer a refuzat cu desăvârşire să i se acorde şi de această dată asistenţă medicală. Într-un final, tatăl său l-a convins să plece cu salvarea. În urma accidentului soferul a suferit un traumatism cranian cu plagă deschisă. „Are un traumatism cranian la suprafaţă. Mai mult nu am reuşit să observăm pentru că nu ne permite acest lucru. Pentru stabilirea alcoolemiei ne-am chinuit o oră cu el, atât noi, cât şi domnii poliţişti”, declară Elena Bumbaru, medic UPU.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i reţinut şi permisul.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: