Beatificarea Monicăi Macovei

Nici dacă punem la un loc toate calităţile, doar calităţile candidaţilor la preşedinţia României, nu cred că alegem de-un candidat pentru care să merite să ne zbatem pentru a-l duce la Cotroceni. Monica Macovei nu ar fi în stare să strângă o găleată de voturi, dar are totuşi un merit. Nu ar face blat nici cu Ponta, nici cu Băsescu. Pe de altă parte, atât i-a intrat în cap că a reformat sistemul de justiţie, încât a ajuns să se compare cu Nelson Mandela. Aloo, măcar din respect pentru un om care a făcut zeci de ani de puşcărie în apărarea crezului său, Macovei nu ar trebui să se compare cu Mandela. Dacă o compara altcineva, să zicem, dar lauda sine mă face să cred că Macovei e ruptă de realitate. Atât se dă cea mai şi cea mai, încât cred că ar trebui deja să propunem beatificarea acesteia.

Macovei are însă un rol în această campanie electorală, acela de a spune zilnic: PSD la puşcărie, Ponta la DNA, baronii sunt hoţi etc. De câştigat de pe urma ei va avea probabil un alt candidat al dreptei. Un alt candidat de dreapta, menit doar să facă atmosferă, este liberalul Ghişe, singurul care vorbeşte public despre blatul Băsescu-Ponta. De fapt, nu singurul, dar cel care vorbeşte cel mai des. Într-un fel uşor diferit, problema blatului dintre Băsescu şi Ponta a fost abordată şi de Papahagi, fost lider PMP. Acesta spunea ieri că intrarea în cursa prezidenţială a Elenei Udrea îi va folosi doar lui Ponta, deoarece ura împotriva acesteia va fi capitalizată electoral de candidatul PSD. Papahagi a spus că la fel s-a întâmplat şi în 2012, când Ponta aduna puncte importante după discursurile zilnice ale lui Băsescu.

Dreapta are la această oră un număr record de candidaţi. Iohannis de la ACL, liberalul Ghişe – independent, pedelista Macovei – independent, Cristian Diaconescu – FMP, Elena Udrea – PMP, Călin Popescu Tăriceanu – PRL, iar în aşteptare încă mai sunt Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Pe partea stângă ar fi Victor Ponta, Dan Diaconescu, Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar. Va mai fi probabil un candidat de la UDMR. Nu ştiu cu cine va juca Ponta finala, dar sper să fie un candidat care să merite un vot pentru el, nu unul anti-Ponta.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: