Bebeluş mort într-o ambulanţă defectă

Un bebeluş a murit sâmbătă, la câteva ore după a văzut lumina zilei. Nou-născutul a fost adus pe lume vineri spre sâmbătă la Maternitatea Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu iar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit după naştere şi s-a luat decizia trimiterii lui la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Pe drum, ambulanţa a făcut pană în urma unei explozii la cauciuc, iar nou-născutul a decedat.

Nou-născutul a fost trimis la Târgu-Jiu cu o ambulanţă din staţia de la Bumbeşti-Jiu, care avea numai asistent, asta pentru că acolo nu lucrează niciun un medic. „Copilul s-a născut cu o circulară foarte strânsă de cordon şi nu a avut o stare generală prea bună. Noi l-am reanimat, a mers bine apoi starea lui s-a înrăutăţit spre dimineaţă, iar noi l-am trimis la Târgu-Jiu. Eu nu ştiu dacă a mai ajuns la Spitalul din Târgu-Jiu, pentru că eu am auzit că la salvare a explodat un cauciuc, apoi a venit o salvare de la Târgu-Jiu şi a preluat cazul. Mămica se simte foarte bine pot să vă spun”, a declarat Damian Diţescu, directorul Spitalului din Sadu.

Era primul copil

Conducerea Serviciului Judeţean de ambulanţă recunoaşte că salvarea a avut defecţiuni, însă nu ştiu dacă micuţul a decedat în ambulanţă sau pe coridoarele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „Da, într-adevăr ambulanţa care transporta nou născutul a făcut pană. Noi am trimis să preia cazul un echipaj de la staţia centrală. În ambulanţă de la Bumbeşti-Jiu nu era decât asistenta şi şoferul pentru că aşa au solicitata de la Spitalul de acolo nu din cauză că nu avem medici la staţia aceia. Dacă cereau şi medic trimitem un echipaj de la Târgu-Jiu. Nu pot să vă spun dacă nou născutul a decedat în ambulanţa care l-a preluat sau pe holurile Spitalului de Urgenţă.

Mămica a fost şi ea transferată la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, însă familia a povestit că nici starea tinerei nu este foarte bună. „Suntem terminaţi, ne doream atât de mult copilul acesta. Nu ştim ce s-a întâmplat. A făcut ambulanţa pană pe drum că asta e ţara în care trăim. Poate dacă nu se pierdea timp putea fi salvat. Mama nu se simte nici ea bine. Am vorbit să o transferăm în Secţia de Ginecologie că nu-i este bine să stea în Secţia de Maternitate, înconjurată de copiii ştiind că al ei nu mai este. Era primul copil. E groaznic”, a povestit îndurerată mama fetei.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: