Bebeluș mort pentru că familia nu a dat șpagă la medic

Nu a apucat să-şi vadă copilul pe care l-a purtat nouă luni în pântece, pentru că acesta a decedat înainte de a veni pe lume. Este vorba de o tânără de 24 de ani, care a mers miercuri de dimineaţă la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu să nască. Familia susţine că nu a examinat-o nici un medic şi toată ziua i-au fost administrate calmante, pentru ca, spre seară, să i se spună că bebeluşul i-a murit în pântec. Femeia a stat mai bine de 12 ore cu copilul mort în ea, până când medicii s-au hotărât să o opereze.
Cristina Gomotîrceanu are 24 de ani şi a aşteptat timp de nouă luni cu sufletul la gură clipa în care va aduce pe lume copilul mult dorit. Pe toată perioada sarcinii ea a fost la medic şi şi-a făcut o serie de investigaţii medicale, ecografii, analize şi toate i-au ieşit bune. Acum o lună a fost chiar internată în spital să fie supravegheată de medici, întrucât se aştepta să nască, însă a fost trimisă acasă şi i s-a spus să vină atunci când va avea semne de naştere. Miercuri de dimineaţă femeia a fost adusă la maternitatea din Tg-Jiu cu o ambulanţă pentru că i-a venit ceasul să nască, însă nu a avut parte de un final fericit.
Familia susţine că, odată internată, tânăra nu a fost văzută de nici un medic, în schimb i-au fost administrate calmante şi sedative, iar spre seară i s-a dat teribila veste că bebeluşul pe care trebuia să-l nască a murit. Mai mult decât atât, femeia a fost nevoită să stea cu bebeluşul mort în pântece până joi de dimineaţă, când medicii s-au gândit că ar fi bine să o opereze. „Am adus-o cu ambulanţa aici, la spital, să nască şi nimeni nu a băgat-o în seamă. Nu erau decât asistentele şi le-am zis să cheme un medic, dar ele au zis că nu e nimeni de gardă. Apoi am aflat că doctorul Pătrăşcoiu dormea în cabinet şi nu au vrut să-l deranjeze. Au ţinut-o toată ziua cu calmante şi i-au făcut injecţii să doarmă, cu toate că ea avea dureri de naştere. Ne-au spus că e mai bine să doarmă, să se odihnească, au zis că naşte mai târziu, mai după-masă, mai pe seară, şi tot aşa. Seara a venit doctorul Tabacu şi i-a zis că  este copilul mort în ea şi nu i-a mai făcut nimic. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi nu a vrut să ne spună nimic, că el are urgenţe şi a fugit pe scări. Nici măcar nu a vrut să ne lase să o vedem, nici nu ştiam dacă este bine, dacă mai trăieşte. Au vrut să ne scoată afară cu poliţia, că nu avem voie să stăm, dar spitalul nu e privat. Dacă este nevoie plătim, dar să ni se spună şi nouă ceva, vrem o explicaţie pentru tot ce s-a întâmplat, nu-i posibil aşa ceva”, a povestit cu lacrimi în ochi sora femeii.

Acuzaţii vechi, decese noi
Mătuşa tinerei susţine că nu a dat nici un ban la medic pentru a-i face cezariană şi crede că din cauza asta s-a ajuns aici, deşi celelate mămici ar fi avertizat-o că tariful domnului doctor Dumitru Pătrăşcoiu pentru o cezariană este de 20 de milioane lei vechi. „Nu le-am dat nici un ban pentru că nu avem. Noi suntem oameni simpli, de la ţară, dacă ştiam că trebuie bani făceam rost. Dar cui să-i dăm, că nici nu au stat de vorbă cu noi? Femeile astea care au născut ne-au spus că Pătrăşcoiu ia pentru o cezariană 20 de milioane, iar dacă nu-i dai bani nici nu te bagă în seamă, aşa cum s-a întâmplat şi cu nepoata mea, au ţinut-o cu calmante până i-a murit copilul în ea”, spunea o rudă a mamei.
Datorită disperării şi durerii că nu-şi pot vedea nepoţelul, neamurile tinerei şi-au pierdut controlul şi au început să ţipe pe holurile spitalului, cadrele medicale fiind nevoite să cheme poliţia pentru a calma spiritele, „Noi am venit la un apel al agentului de pază, care a fost sesizat de medici că cei de aici au agresat cadrele medicale. În incinta spitalului sunt nişte reguli care trebuiesc respectate. Necazurile şi supărările pe care le au le pot adresa conducerii spitalului şi Colegiului Medicilor, şi fără scandal”, a precizat poliţistul ajuns la Maternitate.

Salvarea mamei era prioritară pentru medici
Dumitru Pătrăşcoiu a fost luat la întrebări de rudele tinerei imediat după ce a terminat intervenţia chirurgicală, pentru a scoate copilul mort din pântecele mamei, dar a ştiut să se apere, că doar nu este prima dată când i se întâmpla aşa ceva. „Este rău că a murit copilul, dar mama este bine. Dumnevoastră le ştiţi pe ale dumneavoastră, iar noi pe ale noastre. Degeaba faceţi scandal, important e să fie fata bine. Deocamdată este în afara oricărui pericol, numai ce am terminat operaţia şi este bine”, a menţionat doctorul. Dumitru Pătrăşcoiu ştie doar că bebeluşul a decedat, dar cauzele au rămas o enigmă inclusiv pentru medic. "Este vorba de un deces al unui copil care ar fi trebuit să se nască la termen. Din ce cauză, nu aş putea să vă spun. Fiecare vrea să scape de naştere cât ar bate din palme, dar nu se poate aşa. Operaţia de cezariană se face numai în anumite condiţii. Am încercat ca acest copil să se nască normal, dar nu s-a putut şi de aia nu am făcut cezariană. Şi acum pot apărea complicaţii, ca şi la un om sănătos, dar sperăm să nu fie şi să meargă totul bine. A fost ceva neprevăzut şi nu ştim cauzele”, a mai spus Pătrăşcoiu.


PRECEDENT

Săptămâna trecută încă un bebeluş a decedat în maternitatea din Tg-Jiu, la câteva zile după ce s-a născut. „Au mai fost cazuri din acestea şi la maternitatea din Tg-Jiu, Bucureşti, Paris, sunt cazuri descrise în literatură”, afirmă dr. Pătrășcoiu. Familia va sesiza Colegiul Medicilor şi aşteaptă rezultatele necropsiei. 

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: