Maioreanu şi concediat, şi în concediu, din cauza "Prostănacului"

Greu concediu pentru secretarul executiv al PSD Gorj, Andrei Maioreanu, aflat în Grecia de marţi, după ce ieri şi-a pierdut funcţia de conducere, lucru pe care l-a aflat de la colegii de partid care vroiau să afle dacă cele scrise de Pandurul sunt "pe bune". Rămas fără loc de muncă după schimbările bruşte făcute de PDL Gorj, social-democratul a refuzat orice dialog cu jurnaliştii care îl sunau din ţară pentru un punct de vedere, asta în timp ce, la Târgu Jiu, Florin Cârciumaru a apelat direct la Mircea Geoană pentru rezolvarea "problemei Maioreanu".

 Face cum face, adică mai nimic, şi reuşeşte să rămână în atentIa opiniei publice. Secretarul executiv al PSD Gorj, Andrei Maioreanu, cel mai probabil, se bronzează pe nisipurile greceşti cu gândul la cele întâmplate acasă, aici unde liderul filialei judeţene, Florin Cârciumaru, i-a cerut lui Mircea Geoană să intervină la nivel central pentru a-l salva de la situaţia de şomaj pe cel aflat şi în concediu şi concediat, după ce acesta a fost timp de doar două zile director de dezvoltare al Hidroelectrica Târgu Jiu. Maioreanu a fost promovat în funcţia respectivă de directorul general al Hidroelectrica SA, sucursala Târgu Jiu având de luni conducere social-democrată. Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica a decis însă marţi să numească alţi directori la sucursala Târgu Jiu, care sunt însă membri ai PDL Gorj, partid care administrează politic societatea respectivă la nivel de judeţ.
 Andrei Maioreanu este de marţi în concediu în Grecia şi nu comentează situaţia în care se află, el susţinând că ştie că are o hârtie prin care este director de dezvoltare. El a fost promovat în postul respectiv după ce a demisionat din cel de director la Unitatea de Valorificare Active Rovinari, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

 Sprijin de la Geoană

 Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, declară, în schimb, că decizia Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica de a numi noi directori la sucursala Târgu Jiu a societăţii l-a adus pe Maioreanu în postura de a fi şomer. Cârciumaru spune că, din acest considerent, l-a apelat pe Mircea Geoană, cerându-i să rezolve lucrurile la nivel de Ministerul Economiei.
 "Cei de la Bucureşti au cerut la organizaţie recomandări pentru funcţiile acestea de conducere, noi ştiind că, la nivel naţional Hidroelectrica aparţine de PSD. Cei care au încurcat lucrurile, şi spun asta pentru că sunt oameni ca domnul Maioreanu care au rămas fără loc de muncă, să şi descurce lucrurile. Am discutat cu domnul Geoană ca să discute cu domnul ministru Adriean Videanu pentru a clarifica lucrurile. Aşa cum ne-a cerut propuneri pentru aceste posturi aşa să se şi implice să rezolve problema pentru că Maioreanu nu avea de gând, altfel, să plece din postul de director la SNLO. Aşa a cedat uşor la propunerea cu Hidroelectrica şi acum iată-l fără loc de muncă", spune Cârciumaru.

 Maioreanu nu e la prima ţeapă marca PSD

 Florin Cârciumaru spune că nimeni de la PSD Gorj nu a avut nicio discuţie cu reprezentanţii PDL Gorj în privinţa schimbărilor de la Hidroelectrica Târgu Jiu. Cele două partide şi-au instalat directorii pe rând la societatea respectivă, unitatea fiind gestionată politic de către democrat-liberali, după ce PSD Gorj a solicitat ca numirile pe posturi să se facă în judeţ în funcţie de culoarea politică a miniştrilor. 
 Andrei Maioreanu a fost susţinut la începutul anului de către PSD Gorj pentru funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, acesta declarând la un moment dat chiar că va fi şeful agenţiei respective, lucru care nu s-a mai întâmplat. Ulterior, Maioreanu a declarat şi că ar fi refuzat o funcţie mai importantă de conducere în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia pe motiv că are o "ofertă mai bună". Maioreanu s-a făcut remarcat în cadrul PSD Gorj printr-o serie de discursuri virulente anti-PDL, fiind apreciat inclusiv de Mircea Geoană în cadrul vizitelor făcute de acesta în rândul organizaţiei de la Gorj.

Morega şi Manţog nu cred că locul lui era la Hidro

 Pentru cine nu a aflat ieri, Andrei Maioreanu a venit la Hidroelectrica Târgu Jiu ca director pe postul ocupat în ultimii ani de Dragoş Dan Morega, fiul deputatului liberal Dan Ilie Morega. Şeful PNL Gorj le-a promis social-democraţilor că nu or să-l uite toată viaţa pentru schimbarea respectivă, Morega având suficiente motive să spună că Maioreanu nu era potrivit pentru postul de director de dezvoltare, acesta apreciindu-i, în schimb, pe directorii promovaţi acum de PDL, care sunt meseriaşi cu vechi state în sistemul hidro. „Maioreanu nu are ce să caute la Hidroelectrica. Andrei Maioreanu se pricepe la problemele de la hiro, cum mă pricep eu la avioane. Schimbarea oamenilor PSD cu noua conducere este una binevenită pentru că noul director general, Ion Tiriplică, provine din sistem şi ştie cu ce probleme se confruntă Hidroelectrica şi cum să le rezolve“, a precizat Morega. 
 Şi democrat-liberalul Ionel Mantog consideră că Andrei Maioreanu nu avea ce să caute în echipa de conducere de la Hidroelectrica. „S-a produs un fenomen ciudat, acela că Maioreanu, care a fost un amărât de director la UVA Rovinari a putut să ajungă director la Hidroelectrica. Recunosc, că a fost un director destul de vocal, dar nici acolo nu şi-a făcut treaba, iar dintr-o dată s-a descoperit că el este foarte bun pentru a fi director de dezvoltare la Hidroelectrica“, a declarat Ionel Manţog. 


Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: