Bebeluşii din Gorj, lăsaţi fără lapte praf

Mamele care nu-şi pot alăpta bebeluşii vor fi nevoite să cumpere lapte praf deoarece stocurile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-au epuizat, iar Ministerul Sănătăţii nu a mai alocat fonduri pentru achiziţionarea acestuia.  

Peste 1000 de bebeluşi nu vor mai primi lapte praf în această lună. Stocurile DSP Gorj s-au epuizat încă din luna februarie, când doar jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni au primit lapte praf. Micuţii ar fi trebuit să beneficieze, gratuit, de câte 8 cutii/lună. “La nivelul judeţului Gorj au dreptul de a beneficia gratuit de lapte praf un număr de 1100 de copii, însă începând cu această lună nu mai sunt bani pentru a-l achiziţiona. Şi în luna februarie au fost probleme deoarece am distribuit lapte praf doar pentru 500 de bebeluşi. Cutiile au fost repartizate după anumite criterii astfel încât primii beneficiari au fost copii cu cele mai mari probleme”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Potrivit legislaţiei în vigoare beneficiarii laptelui praf gratuit ar trebui să fie copiii cu mame care prezintă au boli precum TBC, septicemie, boli psihice, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat etc., copiii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare sau copiii adoptaţi ori aflaţi în familie de plasament.

Reprezentanţii DSP Gorj spun că vor demara procedura de achiziţie a laptelui praf în condiţiile care Ministerul Sănătăţii va aloca fondurile necesare.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: