Bebeluşii, în febra vaccinărilor

Peste 100 de copii au fost vaccinaţi ieri în centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Mămicile au răspuns foarte bine la campania de vaccinare a copiilor născuţi în perioada ianuarie-iulie şi care nu au fost vaccinaţi la naştere cu vaccinul anti TBC. La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost aduse 22.000 de doze de vaccin.

Un număr foarte mare de mămici s-au prezentat ieri la centrul de vaccinare din spitalul Târgu Jiu pentru a administra micuţilor un vaccin deosebit de important pentru sănătatea lor şi care până vineri a lipsit complet de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. „Un număr de 1.200 de copii au fost născuţi în intervalul cât vaccinul a lipsit şi de aceea sperăm să se prezinte toţi la vaccinare. Până la ora 10.30 au fost vaccinaţi în jur de 80 de copii. Noi am primit 22.000 de doze, suficiente pentru a asigura vaccinarea şi celorlalţi copii care se vor naşte”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Chiar dacă iniţial, reprezentanţii DSP au anunţat că vaccinarea micuţilor se poate face şi în cabinetul medicilor de familie, ulterior au revenit şi au precizat că vaccinarea se face doar în centrele de vaccinare amenajate în fiecare spital din judeţul Gorj. „Vaccinarea nu se mai face în cabinetele medicilor de familie ci doar în centrele din fiecare spital din judeţ şi asta pentru că fiecare pachet are 20 de doze iar medicul de familie nu are 20 de copii care să-i vaccineze odată şi nu pot fi ţinute aşa desfăcute”, a declarat Elena Piţian.

Toată această campanie de vaccinare pare să le fi conştientizat şi pe mămicile rome care s-au prezentat ieri cu copii în braţe la vaccin. „Au venit mămici din oraş, din mediul rural ba chiar şi mămicile rome au fost receptive şi au venit cu copii la vaccin”, a adăugat Elena Piţian.

Mămicile gorjence ştiau că acest vaccin este necesar pentru sănătatea micuţilor lor şi au venit deşi majoritatea sunt nemulţumite de sistemul sanitar din Gorj. „Am auzit de campanie de la televizor şi ştiam că nici copilul meu nu a fost vaccinat pentru că nu aveau vaccinul. Am aşteptat să vină şi acum sunt aici cu el pentru că este obligatoriu să-l facă dar şi medicii dacă ştiu că este obligatoriu ar trebui să nu existe situaţia să nu-l aibă”, a mărturisit una din mămicile prezente la centru.   

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: