Bebeluşii rămân fără lapte praf mai multe luni

Cei 150 de bebeluşi care sunt în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu vor mai primi lapte praf pentru câteva luni pentru că stocurile au fost epuizate la începutul acestei săptămânii.  iar laptele praf nu mai poate fi achiziţionat decât de către Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţin că laptele praf nu va mai putea fi distribuit o bună perioadă de timp.

Câteva luni bune Direcţia de Sănătate Publică Gorj nu va mai distribui lapte praf pentru că licitaţia pentru achiziţionarea acestui produs nu se va mai face la nivel local ci de către Ministerul Sănătăţii. „Ultimele cantităţi de lapte praf au fost distribuite. În medie, lunar cam 150 de mămici beneficiau gratuit de acest produs, pentru că sunt cazuri sociale, cu probleme finaciare şi nu-şi permiteau să cumpere lapte praf pentru copii. Acum noi nu mai avem nimic în magazie. Nu o să mai facem noi licitaţie ci Ministerul Sănătăţii îl va achiziţiona şi o să dureze ceva timp, dar sperăm să se rezolve cât mai repede această problemă“, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Lipsa laptelui praf pentru bebeluşii, care provin din familii fără posibilităţi materiale vine la scurt timp după ce micuţii nu au putut fi imunizaţi din cauza lipsei vaccinurilor. „Am primit câteva doze din două tipuri de vaccin. Sper să vină şi restul vaccinurilor şi toţi micuţii să fie imunizaţi cu toate vaccinurile care se fac până la această vârstă”, susţine Elena Piţian.

Nu numai judeţul Gorj se confruntă cu aceasta situaţie şi este o problemă naţională.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: