BEJ Gorj a dispus îndepărtarea afişelor despre referendum

Biroul Electoral Judeţean Gorj a analizat contestaţia Partidului Naţional Liberal ce viza afişajul pentru referendum luând decizia de a îndepărta afişele despre referendum.

Liberalii au fost nemulţumiţi de faptul că Traian Băsescu apare pe afişele prin care îi îndeamnă pe români să voteze pentru reducerea numărului de parlamentari, ei cerând prin mai multe judeţe ale ţării îndepărtarea afişelor despre referendum din locurile de afişaj amenajate de primării pentru alegerile prezidenţiale. Opt din cei 10 membri ai Biroului Electoral au votat pentru admiterea contestaţiei, preşedintele BEJ Gorj, judecătorul Gheorghiţa Eftenoiu menţionând că, în consecinţă, afişele despre referendum vor trebui îndepărtate în următoarele zile. "Vom afişa decizia respectivă şi o vom comunica Prefecturii vineri, iar de aici, probabil la primării, pentru că ele au amenajat locurile de afişaj şi trebuie să urmărească felul în care se realizează afişajul", a menţionat Eftenoiu.

Prefectul Andrei: „Nu se atinge nimeni de niciun afiş“

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, spune însă că, până nu va vedea o hotărâre definitivă în acest sens nu va dispune îndepărtarea vreunui afiş, acesta menţionând că decizia BEJ Gorj poate fi contestată la Biroul Electoral Central. "Eu nu ştiu de nicio lege prin care Biroul Electoral Judeţean să dea dispoziţii Prefecturii aşa că nici eu nu am un temei pentru a le cere primarilor ceea ce spuneţi că declară cei de la BEJ. Ştiu, în schimb, că decizia dumnealor poate fi contestată la Biroul Electoral Central şi, probabil, se va găsi cineva care să facă o asemenea contestaţie. Oricum, cei de la BEC au decis la contestaţia depusă de PNL Iaşi pe un caz similar că afişajul este corect şi legal, deci nu se atinge nimeni de niciun afiş pentru a-l da jos. Cei de la Gorj s-au cam grăbit cu luarea acestei decizii, decizie care e anulată de ceea ce s-a decis la Bucureşti", a menţionat Andrei.

PDL Gorj va contesta decizia, după cum spune şeful de campanie al filialei, Ionel Manţog, contestaţia urmând să ajungă la Biroul Electoral Central, Birou care s-a pronunţat deja ieri şi care a stabilit că afişajul este legal.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: