Berca, supărat că Romanescu a furat startul în competiţia pentru primărie

Eduard Berca, co-preşedintele PNL Târgu Jiu, este în continuare interesat de funcţia de primar al municipiului. Asta în condiţiile în care în ultima perioadă Marcel Romanescu a fost dat drept candidat al liberalilor pentru Primăria Târgu Jiu. Berca spune că atât el, cât şi Romanescu vor fi incluşi într-un sondaj alături de alte aproximativ 30 de persoane. Ba mai mult, crede că s-a furat startul prin cotarea lui Marcel Romanescu la funcţia de primar.

Rep.: În ultima perioadă, Marcel Romanescu este dat drept candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu. Dumneavoastră nu mai sunteţi interesat de o astfel de candidatură?

Eduard Berca: Bineînţeles, voi candida şi eu pentru Primăria Târgu Jiu. Aşa cum am mai spus, sunt în continuare interesat de funcţia de primar. Atât eu, cât şi Marcel Romanescu vom fi incluşi într-un sondaj alături de alte 30 de persoane. Este un furt al startului oricine îşi exprimă cotarea ca şi candidat din partea PNL reunit, pentru că documentele interne prevăd foarte clar care este parcursul evaluării candidaţilor. Sunt termene, sunt responsabili de programul de activitate şi nu cred că-şi va asuma cineva, la un moment dat dat, alte acţiuni din Programul Naţional.

Rep.: Să înţelegem că PNL Gorj va sonda peste 30 de liberali pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu?

E.B.: Sondajul va fi unul general, va fi un sondaj pentru o funcţie în administraţie. Se va face o listă completă cu toate candidaturile, eu am mai mulţi colegi din jumătatea mea de partid care îşi vor depune candidatura. Pot să vă spun că şi Traian Crăc este inclus în acest sondaj, pentru o funcţie în Consiliul Local. Pentru funcţia de primar, în cadrul Comitetului Executiv se va desemna unul dintre primii doi candidaţi care se vor situa cel mai bine în sondaj, în funcţie de notorietatea acestora. Dacă diferenţele dintre aceştia vor fi nerelevante, va fi şi un vot politic între organizaţiile locale.

Rep.: Credeţi că există anumite interese în tabăra fostului PNL prin cotarea lui Marcel Romanescu la funcţia de primar?

E.B.: Nu mi-aş dori să existe alte interese din vreo parte sau alta, decât interesul legitim al partidului, adică dorinţa noastră de a câştiga Primăria Târgu Jiu, după atâţia ani de dominaţie PSD. 

Rep.: Când credeţi că va fi desemnat candidatul PNL?

E.B.: Înainte de desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu trebuie urmaţi anumiţi paşi. În momentul de faţă, se evaluează organizaţiile locale, apoi se vor depune candidaturile şi vor fi evaluaţi candidaţii, după aceea toţi candidaţii vor începe un program de promovare personală. Între 15 septembrie - 15 octombrie va avea loc sondajul, iar candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu va fi desemnat spre sfârşitul lunii noiembrie.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: