Beţie la Pandurii

Acţionarii de la Pandurii dau impresia în ultimele zile că s-au trezit din beţie. Adică din starea în care se aflau săptămâna trecută, când au luat decizia de a-l revoca din funcţie pe preşedintele clubului, Eugen Pîrvulescu, şi de a-i suspenda contractul de muncă, pe motiv că este suspect că a trucat un meci. Decizia a fost luată de cei patru reprezentanţi ai acţionarilor, dar la presiunea a doi dintre ei: Călinoiu şi Ciurel. Primul care s-a dezis de propria decizie a fost, cum altfel, Florin Cârciumaru. Care a declarat public că nu crede în vinovăţia lui Pîrvulescu, dar l-a suspendat ca să se verifice, să fie lucrurile clare.

Decizia liderilor PSD care s-au instalat la cârma clubului Pandurii este atât de tembelă, încât a fost atacată imediat de „lupii tineri” din partid, care au simţit că poate fi scânteia care să ducă la îndepărtarea celor îmbătrâniţi în rele la şefia partidului, judeţului, fotbalului. Aşa că imediat au bătut în retragere şi principalii artizani, Călinoiu şi Ciurel. Nici pentru ei nu mai e clar blatul, dar au zis şi ei că e bine să se verifice. Li se pare ciudat că Pandurii bate echipe mari şi ia bătaie de la echipe mici. Dacă pentru asta au făcut tot tărăboiul, dacă pentru asta au solicitat prezenţa Departamentului de Integritate al FRF, e clar că oamenii ăştia ori nu pricep ce înseamnă un club de fotbal, ori au alte interese, încă ascunse.

Ce au făcut aceşti oameni în administraţie, în economie, în politică, în fotbal înseamnă un dezastru pentru judeţul Gorj. Teoretic, ar mai fi un an şi scăpăm, că sunt alegeri anul viitor. Mahării politici de la Bucureşti, de la toate partidele, luptă să îşi conserve fiefurile politice, astfel că militează pentru alegerea în continuare a primarilor din primul tur. Poate şi a preşedinţilor de consilii judeţene, deşi aici mai este luată în calcul varianta alegerii indirecte, de către consilieri. La deputaţi şi senatori s-ar putea reveni la votul pe liste. În aceste condiţii, vom putea scăpa la anul? Are vreun candidat forţa să îl trimită pe Cârciumaru pe locul al doilea în Târgu Jiu? Poate marele PNL să bată PSD în Gorj? Sunt semne că nu. Noroc cu lupişorii aştia tineri, care nu mai au răbdare şi vor să muşte mâinile care i-au hrănit.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: