Bîrcină cere socoteală pentru cele 24 de ore de arest

Avocata Georgiana Teodorescu a transmis ieri printr-un comunicat de presă că Ion Bârcină, zis Goeru, a avut termen la Judecătoria Targu-Jiu în dosarul privind plângerea împotriva ordonanţei prin care s-a dispus măsura de obligare de a nu părăsi tara in ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri.

Săptămâna trecuta, Bârcină a fost retinut 24 de ore sub acuzatia de marturie mincinoasa. A fost eliberat a doua zi, dar cu interdicţia de parasi tara. Aceasta interdicţie a fost contestata de catre avocatul lui Dan Bircina, Georgiana Teodorescu, sub motivul ca este o masura nelegala si netemeinica, in cauza neexistând indicii temeinice ca acesta ar fi savarsit intr-adevar fapta de marturie mincinoasa.

Instanţa a dispus: ”admite plângerea formulata de petiţionarul Bircina Ion (...) împotriva ordonanţei din 10.01.2012 adoptata de catre Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. In baza art. 1402 alin. 7 Cod proc.pen. dispune revocarea măsurii preventive a obligării de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile începând cu data de 10.01.2012 pana la data de 08.02.2012”.

„Iată, aşadar, dovada nevinovăţiei unui om care a stat 24 de ore in arestul IPJ Gorj degeaba. Indiciile temeinice ca a savarsit o fapta penala avute in vedere de procuror la momentul la care a dispus sa fie retinut 24 de ore s-au dovedit a nu fi temeinice (si nici macar indicii) astfel incat instanta de judecata a revocat măsura preventiva“, mai spune avocata.

ÎNTREBARE

Cel mai probabil Bârcină va fi scos de sub urmărire penala.„ine va raspunde pentru cele 24 de ore de arest facute fara motiv si pentru prejudicierea imaginii

dlui Bircina Ion-“, arată în comunicat. Ion Bârcină a fost reţinut într-un dosar în care este implicat şi Doru Şerban, zis Habitu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: