Blaga a reuşit să împace taberele din PDL Gorj

Democrat liberalii nu vor repeta alegerile decât în 11 din cele 42 de localităţi în care acestea au avut loc în toamna anului trecut. Dorinţa preşedintelui interimar al filialei PDL Gorj, Ion Ruşeţ, de a reface alegerile în toate localităţile, a fost respinsă ieri de secretarul general Vasile Blaga, la solicitarea celor doi deputaţi, Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Vor fi repetate alegerile doar în filialele care au avut rezultate slabe la alegerile locale şi au dat mai puţin de trei consilieri.  

„A câştigat Partidul Democrat Liberal!”. Aşa au spus ambele tabere după discuţia de ieri cu Vasile Blaga, la care au participat Ion Ruşeţ, Severus Militaru şi Cosmin Popescu.

În fapt, senatorul Ruşeţ ar fi dorit refacerea alegerilor în toate cele 41 de filiale locale în care au fost deja organizate înainte de impunerea lui la şefia filialei. Speranţa lui Ion Ruşeţ era aceea că desemnarea unor alţi preşedinţi de organizaţii locale i-ar fi sporit şansele la alegerile judeţene din 19 martie.

Ruşeţ a fost susţinut în această idee de o parte din Comitetul pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor, la care nu au participat însă deputaţii Militaru şi Popescu. Aceştia din urmă nu au fost de acord ca pe colegiile lor să fie refăcute alegerile, câtă vreme nimeni nu a reuşit să argumenteze că acestea nu au fost corecte.

Decizie mulţumitoare pentru Militaru şi Popescu

După discuţia de ieri, câştigătoare a părut să fie mai degrabă tabăra Militaru – Popescu. Asta pentru că s-a căzut de acord ca în 31 de organizaţii, alegerile să nu fie refăcute. În 11 vor fi reluate, acestea fiind organizaţii care au avut rezultate slabe la alegerile locale şi au nevoie de întăriri. În plus, vor fi făcute alegerile în restul de 28 de localităţi.

Cosmin Popescu deputat pe colegiul 3, a spus că în zona lui vor fi refăcute alegerile într-o singură localitate: „Pe zona de care răspund eu, din 18 localităţi aveam finalizate alegeri în 15 localităţi. Au rămas validate 14“, a precizat Cosmin Popescu, deputat PDL.

În colegiul deputatului Militaru se vor relua alegerile pentru mai multe filiale locale. „Acolo unde sunt primari PDL nu se vor relua. Pe colegiul meu vor avea loc alegeri în localităţile Samarineşti, Văgiuleşti, Slivileşti, Ioneşti şi Bolboşi. Eu consider că este o decizie înţeleaptă“, a spus Severus Militaru, deputat PDL.

Calendarul alegerilor se va stabili în viitoarea şedinţă CODA care ar putea avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Rămân valabile datele de 19 februarie pentru PDL Motru, 26 februarie pentru PDL Târgu Jiu şi 19 martie pentru organizaţia judeţeană.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: