Blesteme în instanţă pentru falsul procuror DNA

Situaţie tensionată în procesul în care un fals inspector anticorupţie stă de luni bune în boxa acuzaţilor la Judecătoria Târgu Jiu şi neagă toate acuzaţiile ce-i sunt aduse. Dumitru Lăpădat a fost arestat preventiv începând cu 8 septembrie anul trecut, când a fost prins luând bani de la nişte naivi, care îl credeau mare procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Martori audiaţi în procesul său au precizat ieri că acesta se prezenta ca fiind „preşedintele DNA” şi îi prezenta pe ceilalţi colaboratori ai săi ca fiind inspectori anticorupţie. Pentru cine a văzut prin oraş şi mai ţine minte, Lăpădat avea chiar şi o maşina pe care scrisese mare „Anticorupţie”.

Mai mult, avea o organizaţie anticorupţie, intitulată pompos Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei, care a avut anul trecut şi observatori la alegeri. „Preşedintele DNA” şi-a ieşit ieri din pepeni, nu pentru prima dată, şi a început să o blesteme pe una dintre martorele care a depus mărturie împotriva sa. Femeia, Claudia Şişiu, din Bâlteni, a povestit cum a dat mii de lei pentru a vedea că socrului său i se face dreptate pentru un teren agricol. Cheltuise atât de mulţi bani că începuse să creadă că o să cumpere terenul respectiv. Lăpădat îi tăia chitanţă pentru sumele pe care le încasa de la „clienta” sa, dar problema nu o rezolva pentru că nu avea cum, mai ales că procesul se desfăşura pe la Râmnicu Vâlcea. Martora a spus acum tot ce avea pe suflet, judecătorul de caz fiind nevoit chiar de câteva ori să o oprească şi să îi ceară să nu mai spună atâta amănunte pentru că nu fac obiectul dosarului.

Dumitru Lăpădat a fost atât de nemulţumit de ceea ce a auzit încât la finalul procesului a blestemat-o pe femeie, avocata sa, Liliana Clima, reproşându-i faptul că la termenul anterior îi promisese că se potoleşte şi nu mai are un astfel de comportament. Ieşirea sa s-a produs la scurt timp după ce tocmai îi ceruse judecătorului de caz să îl lase liber, cu interdicţie de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu. Lăpădat spunea că nu va lua legătura cu martorii, că nu va îngreuna procesul şi, în general, a promis cam tot ce se putea pentru a redeveni, după opt luni, o persoană cât de cât liberă. Gestul său îl va mai costa însă, probabil, încă o prelungire a arestului preventiv, până la închiderea ediţiei nefiind cunoscut verdictul instanţei.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: