Blocada USL lasă primăria fără bani

Un nou scandal la Glogova! Consilierii PSD şi PNL refuză să voteze o rectificare de buget, în urma căreia conturile primăriei ar putea fi deblocate. Sâmbătă trebuia să aibă loc o şedinţă de consiliu extraordinară, însă nu s-a mai ţinut deoarece nu a fost cvorum. Trei consilieri de la PSD şi unul de la PNL  refuză să meargă la şedinţe. În aceste condiţii există toate şansele de pe 17 iunie să fie blocată toată activitatea primăriei, iar angajaţii să nu mai poată fi plătiţi.

Rectificarea bugetară este necesară pentru achitarea  unei datorii către firma de Drumuri şi Poduri din Timişoara care a modernizat un drum din satul Clejneşti şi nu a fost achitată contravaloarea. Astfel că din 53 de miliarde de lei vechi au fost plătiţi doar 8, iar acum firma a acţionat în judecată primăria Glogova şi a câştigat. Scandalul  a pornit de la faptul că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri, a fost un singur punct, prin care trebuia ca un miliard şi jumătate alocat pentru  modernizarea unui drum din satul Cămuieşti, să ajungă la firma de la Timişoara, în speranţa că vor fi deblocate conturile. Cu acest lucru nu sunt însă de acord pesediştii si peneliştii, iar consilierii PD-L îi acuză că nu vin la şedinţă intenţionat pentru a bloca activitatea primăriei.  Conform hotărârii judecătoreşti pe data de 17 iunie ar trebui pus sechestru la primăria Glogova şi astfel orice activitate va fi blocată.

ACUZAŢII

„Am stat de la ora 11 până după masa în speranţa că  ne vom reuni pentru a face cvorum şi a putea vota, dar cei de la PSD şi PNL nici măcar nu vor să participe deoarece vor să blocheze activitatea primăriei. Speram ca prin această rectificare de buget să dăm firmei  măcar un miliard şi jumătate din datorie”.

Adrian Giurcău, consilier local PD-L

NEÎNCREDERE

„Noi nu votăm pentru că vrem să ştim şi noi unde se duc banii ăştia. Nu ni s-a prezentat un proiect, vrem să vedem dacă s-a făcut recepţia drumului de la Clejneşti, dacă banii se duc la firma asta, dar nu ni se spune nimic. Dacă ar fi transparenţă, am vota, dar să ştim şi noi ce. Şi în plus să zicem că dau banii ăştia luna asta, dar după aia de unde scot atâtea miliarde?”.

Cosmin Opriţescu, consilier local PSD

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: