Blocaj la vânzarea de maşini vechi din Târgul Auro

Greu de descris în cuvinte blocajul care se manifestă la sfârşit de an pe piaţa auto, unde veste introducerii unei noi taxe de înmatriculare a făcut ca nimeni să nu mai cumpere autoturisme vechi. La târgul auto de la marginea municipiului vânzătorii erau ieri mai negri de supărare ca niciodată.

Aproape nimeni nu a vândut nicio maşină şi asta din cauza controversatei taxe, taxă care însă nu este reglementată în nicio lege. De teamă că vor ajunge să dea 3000 de euro pentru înmatricularea unei Dacii mai vechi, oamenii s-au ferit să cumpere şi, evident, vânzătorii au rămas să îşi găsească în 2012 alţi clienţi. „Nu se ştie nimic despre taxa asta, totul este încurcat. Nimeni nu mai vinde, nimeni nu mai cumpără. Sunt atât de încurcate lucrurile şi de nesigure că oamenii preferă să nu mai cumpere, iar asta ne-a blocat cu totul. La cum se dau legile acum la noi, oamenii se tem că peste noapte vor fi puşi să dea alte taxe şi, ca urmare, stăm cu maşinile şi ne uităm la ele”, a declarat unul dintre vânzătorii prezenţi în târgul auto.

Deşi maşinile sunt o necesitate, nu un lux, cumpărătorii se uită la ele şi se gândesc cu groază la cât ar trebui să achite dacă s-ar risca să ia o maşină pentru care ar trebui să achite o ditamai taxa după 1 ianuarie. „Nu-i bine deloc ce se întâmplă. În orice ţară din Europa poţi să-ţi vinzi maşina fără stres, numai în România rişti să te trezeşti cu nu ştiu ce taxă pe cap. Păi să dau 3000 de euro pentru o maşină autohtonă mai veche credeţi că mai îmi permit- Nu ştiu unde vor guvernanţii ăştia să ajungem-”, întreba retoric unul dintre cumpărători, dispuşi să dea 1000 de euro pe o maşină mai veche pe care să o folosească pe la el prin comună.

De ajuns au ajuns mulţi gorjeni direct la Serviciul de Înmatriculări Auto ce funcţionează în cadrul Prefecturii Gorj. Zeci de oameni s-au perindat ieri la coada formată la ghişeele instituţiei, majoritatea menţionând că s-au grăbit să îşi înscrie maşinile la sfârşit de an tocmai pentru a fi siguri că nu se trezesc de anul viitor cu cine ştie ce taxă nouă pe cap. „Nu se ştie nimic despre taxa asta în mod oficial, dar cam toţi cei care suntem la coadă pentru asta am venit. Credeţi că ne dau banii afară din casă şi că taxa asta e atât de minunată că de abia aşteptăm să o plătim- Mai bine s-ar gândi unii să se mărească salariile că nu se mai poate trăi aşa”, a menţionat unul dintre bărbaţii aflaţi la ghişee.

PROGRAM

Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului a decis să dea şi astăzi posibilitatea gorjenilor să-şi înmatriculeze autovehiculele. Astfel, instituţia va avea program de la orele 8.30 până la ora 14.00. Motivul pentru care instituţia are şi astăzi program cu publicul este numărul foarte mare de solicitări din partea posesorilor de autovehicule în vederea înmatriculării lor. (C.S)

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: