Bobaru a găsit investitor pentru spitalul din Bumbeşti

Spitalul de la Bumbeşti Jiu va fi redeschids! Primarul Constantin Bobaru susţine că astăzi va avea întâlnire cu reprezentanţii unei firme interesate de preluarea unităţii spitaliceşti. Şi alţi investitori s-au arătat interesaţi de preluarea spitalului, însă va fi ales va fi acela care va îndeplini condiţiile impuse de administraţia locală.

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, s-a opus cu vehemenţă transformării spitalului în cămin de bătrâni, aşa cum dorea Ministerul Sănătăţii. „Alternativa“ a fost închiderea acestuia. În tot acest timp autorităţile locale au căutat investitori dispuşi să preia unitatea. Astăzi edilul va avea o întâlnire cu un investitor interesat de spital. „La ora 12 aştept reprezentantul unei firme interesate de preluarea spitalului. Este o firmă foarte serioasă, cunoscută pe piaţa de profil. Am avut însă discuţii şi cu alte firme, iar în cel mai scurt timp sper ca discuţiile noastre să se concretizeze astfel încât unitatea să-şi reia activitatea în regim de spital”, a declarat Constantin Bobaru.

Condiţii

Bobaru are şi câteva condiţii. Încheierea unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, redeschiderea spitalului în regim spitalicesc continuu şi păstrarea patrimoniului. „Noi am impus nişte condiţii pe care viitorul investitor va trebui să le îndeplinească. Sunt trei condiţii de bază, dar nu singurele, stabilite de administraţia publică locală. Este foarte important ca acest spital să păstreze profilul. Poate nu la acelaşi număr de paturi, asta vom stabili împreună cu investitorii. De asemenea, trebuie să aibă contract cu Casa. Oamenii au asigurări de sănătate şi nu este normal să plătească toate serviciile medicale în totalitate, aşa cum se întâmplă la clinicile private. Şi de asemenea, nu vom accepta înstrăinarea patrimoniului sub nicio formă”, a mai spus primarul de la Sadu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: