Boc l-a dat de gol pe Ponta

Primul-ministru Emil Boc a afirmat ieri în plenul Parlamentului că actualul preşedinte al PSD Victor Ponta a avizat în 2009, ca ministru pentru relaţia cu Parlamentul, două ordonanţe de urgenţă prin care creşterea salarială cu 50% pentru profesori a fost blocată.

În cadrul şedinţei Legislativului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea privind salarizarea personalului didactic, premierul Boc a spus că acuzele aduse acestei legi de către opoziţie sunt nejustificate, atâta vreme cât noua lege nu interferează cu aplicarea deciziilor instanţelor referitoare la salariile profesorilor. "Sentinţele sunt respectate şi se vor respecta. Această lege vizează viitorul şi nu trecutul, deci nu putem vorbi de faptul că anulăm prin lege sentinţe judecătoreşti date. Drepturile salariale restante vor fi plătite în anii următori", le-a spus Emil Boc parlamentarilor prezenţi.

Şeful Executivului s-a adresat deputatului de Gorj, Victor Ponta, căruia i-a amintit că, în calitate de ministru, a dat avize pozitive pentru ordonanţele de urgenţă prin care guvernul PDL-PSD a încercat să blocheze creşterea salarială de 50%, adoptată prin lege de către Parlament în 2008. "L-am auzit pe liderul PSD Victor Ponta că va depune plângere penală împotriva primului-ministru pentru că promovează un proiect de blocare a majorării salariilor profesorilor cu 50%. Aş vrea să-i amintesc că, dacă doreşte să depună plângere penală, prima plângere pe care preşedintele PSD şi procurorul Ponta trebuie să o facă este aceea împotriva ministrului Ponta în cadrul activităţii sale din Guvern din anul 2009 întrucât a semnat şi a dat aviz de oportunitate la două ordonanţe de urgenţă, OUG 1 şi OUG 41, prin care a fost blocată majorarea salariilor profesorilor cu 50%", a spus Boc arătând plenului hârtiile pe care figurau semnăturile lui Ponta.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: