Boc promite Electra şi investiţii în Gorj

Premierul Emil Boc a vorbit, sâmbătă, la Târgu Jiu, despre proiecte de sute de milioane de euro ce se vor derula în perioada următoare la nivel de judeţ atât în industria minieră şi energetică, dar şi în transporturi. Şeful Guvernului a arătat, în discursul său, prin cifrele prezentate, că este la curent cu rata şomajului, el declarându-se şi un susţinător al companiei Electra, cea în lipsa căreia minerii şi energeticienii ar avea locurile de muncă puse sub semnul întrebării.

„Campionii energetici”, aşa a vorbit Emil Boc despre Electra şi Hidroenergetica, două companii pe care partidul său le promite încă dinainte de ultimele alegeri parlamentare şi pe care, cu toate strădaniile, nu a reuşit să le înfiinţeze până acum. Premierul a dat asigurări din nou că cele doă companii vor exista în curând, deşi nu a pomenit de nici un termen în acest sens. „Obiectivul nostru pentru 2011 este în primul rând înfiinţarea celor două companii energetice naţionale, companii care vor da posibilitatea ca această zonă să aibă resursele pentru dezvoltare”, a spus, pe un ton ferm, premierul.

Emil Boc a vorbit şi despre investiţiile preconizate a se face la Rovinari şi Turceni, una fiind în valoare de peste o jumătate de miliard de euro, cealaltă de peste 750 de milioane de euro. Prima constă în realizarea unui nou bloc energetic, celălalt proiect presupunând construirea unui depozit de captare a carbonului emanat de CE Turceni. „Sunt peste un miliard şi ceva de euro investiţii directe în perioada următoare, care vor permite realizarea de locuri de muncă pe orizontală”, a declarat prim-ministrul, care nu a uitat să menţioneze şi parcursul bun pe care îl are Uzina Mecanică Sadu.

         

Bani pentru infrastructură

Emil Boc a trecut în revistă şi drumurile pentru care Guvernul a alocat sau va aloca bani pentru a fi modernizate începând cu acest an. Proiectele prezentate de acesta nu includ şi faimosul drum expres despre care se vorbea la începutul lui 2009 pentru a lega Valea Jiului de Deva şi Craiova, premierul nefiind foarte clar nici în ceea ce priveşte soarta drumului european de la Rovinari la Bumbeşti Jiu. Boc era însă la curent cu gropile de aici…

„În luna august se va finaliza TransAlpina, Bengeşti-Sebeş, care este o lucrare foarte importantă. Vor începe anul acesta şi lucrările de modernizare la drumul de la Scoarţa la Piteşti, 188 km, şi ştiu şi problema celor 44 de km de la Rovinari de la Bumbeşti Jiu. Vom căuta soluţii pentru că este o firmă care nu şi-a onorat obligaţiile asumate, din nefericire. Este şi varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, dar şi drumurile de la Târgu Jiu la Băile Herculane şi la Râmnicu Vâlcea, sunt în pregătire ca proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Sunt doar câteva exemple de ceea ce înseamnă să faci politică”, a declarat Boc, atunci când a vorbit despre gropile de la Rovinari la Sadu fiind aplaudat în ideea că va rezolva problema, o altă explicaţie neexistând pentru aplauzele portocaliilor, mai ales că şi ei fac naveta pe drumul respectiv şi îşi strică maşinile ca şi restul şoferilor.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: