Boeriu despre desfiinţarea DSP: Azi e una, mâine e alta!

Soluţia pentru ca angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică să nu-şi piardă locul de muncă este să fie preluaţi de Consiliul Judeţean Gorj. Managerul direcţiei, Marius Boeriu, a vorbit despre această posibilitate, dar şi despre ultimele discuţii în privinţa disponibilizărilor.

Reporter: Este o perioadă de criză pentru Direcţia de Sănătate Publică?

Marius Boeriu: Pe noi ca funcţionari publici ne reprezintă sindicatele, acum aşteptăm legislaţia în vigoare. Din ce a spus Valentin Popa, care a avut o şedinţă cu noi, cu membrii de sindicat, lucrurile nu sunt chiar atât de clare şi poate va mai dura mult până se va schimba legislaţia, până se pun de acord, deci nu cred că este o perioadă de criză. Funcţionarii publici trebuie să stea să-şi facă treaba, noi trebuie să executăm ceea ce primim şi să ne facem datoria la locul de muncă şi mai târziu vom vedea.

Rep.: Credeţi că vor avea loc disponibilizări la DSP Gorj?

M.B.: Deocamdată nu este o formulă şi din ce ne-a spus, din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul sănătăţii, nu e vorba de reduceri de personal, poate chiar deloc la noi, pentru că nu în toate direcţiile sanitare din ţară lucrează acelaşi număr de personal. Sunt şi direcţii în care sunt judeţe cu facultăţi de medicină, cu clinici universitare, cu populaţie mult mai mare, nu putem compara Clujul cu Târgu Jiu şi atunci e şi normal că salariaţii sunt mult mai numeroşi. Mai sunt şi alte direcţii cu număr de populaţie la fel ca a noastră şi au personal mai mare decât la noi. Nu cred că o să avem de suferit, pentru că nu poţi să renunţi la instituţii publice sau la servicii efectuate de acele instituţii publice puse la punct de zeci de ani. Lucruri într-o ordine firească din anii ’50.

Rep.: Vedeţi o altă soluţie pentru ca personalul să nu rămână fără un loc de muncă?

M.B.: În vederea descentralizării şi a regionalizării, o parte din salariaţi să rămână cu subordonare la Ministerul Sănătăţii, prin regiune şi o parte o să treacă de autoritatea publică locală care, indiferent de situaţie, răspunde de starea de sănătate a populaţiei şi atunci trebuie să aibă acele servicii care vor fi repartizate pe bază de negociere şi cu Consiliul Judeţean care sunt considerate necesare pentru supravegherea stării de sănătate a populaţiei.

Rep.: Mai exact cine ar prelua salariaţii DSP Gorj?

M.B.: Adică o parte să fie preluată de Consiliul Judeţean şi atunci înseamnă că numărul de salariaţi practic, în cazul direcţiei noastre, ori ar fi infim, ori n-ar fi persoane care să rămână în pericol de a-şi pierde locul de muncă. Plus că Sanitas ne-a mai reprezentat pentru că am mai primit un acord în negociere cu organizaţiile sindicale, în special Sanitas cu ministrul sănătăţii în care spune că, şi dacă ar fi vorba de disponibilizări, era vorba de preluarea acestora în unităţile sanitare coordonate sau subordonate de Ministerul Sănătăţii din judeţul Gorj.

Rep.: Care este starea de spirit a angajaţilor direcţiei în prezent?

M.B.: Nu este o presiune sau ceva în momentul de faţă, plus că lucrurile se desfăşoară. Să vedem legea aprobată şi noi funcţionăm într-un cadru legal. Dar să vedem, astăzi este una, mâine este alta. Lumea este îngrijorată, dar asta e, vom vedea.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: