Bolnavi consultaţi într-un dispensar insalubru

Bolnavii din satele comunei Padeş, care aveau nevoie de consultaţii medicale, mergeau la dispensarul din localitate, acolo unde condiţiile nu erau unele tocmai bune. Chiar şi aşa oamenii nu au avut de ales. Pe viitor lucrurile vor sta altfel, pentru că dispensarul a intrat în reabilitare.

Pentru localnicii din Padeş, pereţii jupuiţi, tencuiala care stătea să cadă şi grupurile sanitare insalubre de la dispensarul din comună vor fi doar o amintire. "Dispensarul a intrat în reabilitare şi investiţia e realizată în proporţie de 40%. Lucrările au fost sistate în timpul iernii, dar vor fi reluate în primăvară. Dispensarul nu a fost niciodată reabilitat şi era degradat. Să nu mai spun de grupurile sanitare. Ce să ne mai ascundem? Totul arăta ca acum 40 de ani", a precizat primarul Antonie Serafim.

Nu doar că va fi reabilitat şi modernizat, dar va fi dotat şi cu aparatură medicală. "Aici vor funcţiona în continuare cabinetele de medicină de familie şi am făcut o extindere pentru o farmacie. Toate cabinetele vor fi dotate cu aparatură medicală, în aşa fel încât medicii să-şi defăşoare activitatea în condiţii bune. Valoarea totală a investiţiei de aici este de 600.000 de lei", a mai precizat primarul din Padeş.

Vizualizări: 952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: