Bolnavii de la Dobriţa, hrăniţi şi spălaţi cu miliarde

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa şi-a externalizat recent atât serviciile de masă cât şi cele de spălătorie. Investiţia pare să fie una profitabilă pentru buzunarul spitalului şi asta pentru că, potrivit directorului Tiberiu Tătaru, s-au făcut reduceri substanţiale. Numai costurile meniului zilnic au scăzut de la 10,5 lei la 8 lei pe zi. Firma care le va da de mâncare şi va spăla lenjeria celor de la Dobriţa, pe multe miliarde, este Turism Parc din Târgu Jiu. 

Bolnavii de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa au de două luni mâncare mai bună şi lenjerie mai curată. Cel puţin asta susţine directorul spitalului, Tiberiu Tătaru care a externalizat cele două servicii din cauza costurilor prea mari. Firma care a câştigat licitaţia este Turism Parc cunoscută şi sub denumirea de Hotel Brâncuşi. Potrivit directorului Tiberiu Tătaru, dacă înainte se cheltuia 10,5 lei cu meniul zilnic al unui bolnav şi nici nu era cine ştie ce, acum cu 8 lei, bolnavul mănâncă mai bine şi pe săturate. „Mâncarea este mult mai bună calitativ şi ajunge la noi cu maşinile lor speciale”, a declarat Tătaru, directorul spitalului din Dobriţa. 

Până la 110 kilograme de rufe spălate pe zi

În ceea ce priveşte spălătoria, Tătaru spune că înainte se cheltuia nu mai puţin de 10 lei pentru un kilogram de rufe. Acum, scăderea este impresionantă, 2,5 lei kilogramul de rufe spălate. Directorul unităţii spitaliceşti explică şi diferenţa de preţ. „Înainte noi foloseam un sistem învechit de spălare a rufelor, sistem pe abur ceea ce însemna un mare consum de gaze. Acum plătim cu 2,5 lei kilogramul de rufe spălate, iar noi spălăm zilnic între 90 şi 110 kilograme”, a declarat Tiberiu Tătaru.

CONTRACTE

Contractul-cadru pentru aceste servicii este de patru ani însă, potrivit directorului, contractul cu firma respectivă este doar pe un an. „Suntem obligaţi să respectăm acest regim timp de patru ani dar cu firma respectivă doar un an după care se va scoate din nou la licitaţie şi se va da celui care oferă cel mai mic preţ”, a precizat Tiberiu Tătaru.

COSTURI

Pentru serviciile de catering spitalul plăteşte 2,088,260 RON, potrivit licitaţiei de pe SEAP. Pentru serviciile de spălătorie Turism Parc primeşte 800000.00, de asemenea fără TVA.     

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: