Bolnavii spitalului din Bumbești-Jiu sunt hrăniți de infirmiere

Infirmierele distribuie mâncarea bolnavilor. Se întâmplă la spitalul din Bumbești-Jiu. Aici hrana pacienților este asigurată de o firmă specializată care nu aduce mâncarea în caserolă, așa cum ar fi normal, pentru că asta ar însemna bani în plus. Preparatele sunt aduse în recipiente și sunt primite de o infirmieră delegată de spital să facă acest lucru. Probabil condițiile de distribuire a mesei la Spitalul Bumbești-Jiu se vor îmbunătăți odată cu externalizarea acestui serviciu.

În acest moment, societatea SC Burafexim SRL oferă masa bolnavilor internați la Bumbești-Jiu. Tariful practicat este de 7,5 lei de persoană, iar în aceşti bani sunt incluse trei mese. Meniul zilnic este același pentru toți bolnavii, deși ar trebui să fie diferențiat de afecțiunea fiecărui pacient. Singura diferență este că unii bolnavi primesc mâncarea fără sare. Firma respectivă nu aduce hrana în caserolă, așa cum ar fi ideal să se întâmple, ci în oale, pentru că acest lucru înseamnă costuri mai mici. Mâncarea ajunge la patul bolnavului prin intermediul infirmierelor care conform fișei postului ar trebui să se ocupe de curățenie din spital, însă din cauza lipsei de personal, infirmierele au primit sarcini în plus. „Mâncarea este primită la oficiu, adică în fosta bucătărie a spitalului, de o persoană desemnată de noi. Este vorba de o infirmieră care împarte apoi mâncarea pe secții. După ce ajunge în secții mâncarea este dusă la patul bolnavului de infirmierele din secția respectivă. Toată treaba asta durează o jumătate de oră, maxim o oră”, a spus Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbești-Jiu.

Serviciul de hrană va fi externalizat

Luna aceasta va expira contractul încheiat între Spitalul din Bumbești-Jiu și firma SC Burafexim SRL care nu se știe după ce criterii a fost aleasă de conducerea unității spitalicești să hrănească bolnavii. În următoarea perioadă se va organiza o licitație pentru externalizarea serviciului de hrană. Contractul va fi de aproximativ 20.000 de lei pe lună și acum se lucrează la documentație. „Noi ne-am apucat de documentație ca să organizăm pe SEAP licitație pentru externalizarea serviciului de hrană. Contractul va fi de aproximativ 20.000 de lei pe lună, pentru că expiră contractul făcut cu firma care asigură în acest moment hrana bolnavilor”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului din Bumbești-Jiu.

Serviciul de spălătorie nu poate fi scos la licitație

Conducerea Spitalului din Bumbești-Jiu a încercat să scoată la licitație și serviciul de spălătorie, însă nu a fost posibil acest lucru, asta pentru că valoarea contractului este prea mică. „Nu poate fi scos la licitație în SEAP acest serviciul pentru că are o valoare pre mică. Este vorba de aproximativ 2500 de lei lunar. Noi am făcut și documentația. Acum cerem oferte și o să o alegem pe cea mai ieftină”, a mai precizat Stolojanu.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: