Bondoc: Centrele de permanenţă din Târgu Jiu, nefolositoare

Centrele de permanenţă din Târgu-Jiu nu se justifică. Asta este părerea lui Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Bondoc a ajuns la această concluzie după ce a observat că numărul solicitărilor la ambulanţă sau a prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean nu au scăzut. Mai mult decât atât, centrele nu au o locaţie proprie, ci funcţionează în cabinetele medicilor.

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj nu este de acord cu funcţionarea centrelor de permanenţă din Târgu-Jiu. Daniel Bondoc a ajuns la aceasta concluzie după ce a observat că, de când acestea funcţionează, nu a scăzut numărul solicitărilor la ambulanţă sau la UPU, aşa cum trebuie să se întâmple. Mai mult decât atât, în Târgu-Jiu sunt trei astfel de centre care nu au o locaţie bine stabilită, ci funcţionează în cabinetele medicilor de familie. „Eu încurajez centrele de permanenţă din mediul rural, nu pe cele din Târgu-Jiu. Eu nu le văd rostul şi cred că sunt bani irosiţi pentru că de când funcţionează nu au scăzut solicitările la ambulanţă sau la Unitatea de Primiri Urgenţe, că până la urmă acesta este scopul înfiinţării lor. Mai mult decât atât, nu au un spaţiu unde să funcţioneze ci fiecare medic stă în cabinetul lui. Nimeni nu ştie că există aceste centre în Târgu-Jiu. Noi nu avem niciun control asupra lor pentru că nu noi plătim medicii de familie care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre, ci Ministerul Sănătăţii”, a declarat Daniel Bondoc, preşedinte CJAS Gorj.

Medicii care lucrează în aceste centre de permanenţă primesc bani în plus de la Ministerul Sănătăţii. Fie că au sau nu au solicitări, ei primesc bani, asta pentru că sunt plătiţi la ore lucrate nu la solicitări.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: