Bonificație la impozite și taxe până pe 2 aprilie

Gorjenii mai pot beneficia de bonificația de 10% dacă plătesc impozitele și taxele locale până la data de 2 aprilie 2012. Cei care însă depășesc acest termen pot fi executați silit.  Până la ora actuală au beneficiat de această reducere peste 23.000 de gorjeni.

Direcția de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu a încasat până la această dată peste zece miliarde lei vechi, din totalul bugetului pe acest an, de 33 de miliarde. De asemenea, s-a acordat bonificație de 412 mii pentru 23.500 de contribuabili persoane fizice și o bonificație de 276.000 lei pentru 633 de contribuabili persoane juridice, care au venit până marți seara la sediul Direcției pentru a plăti impozitul pentru clădiri, teren și mijloace de transport pe întregul an. ”Vom acorda în continuare această bonificație, inclusiv luni, 2 aprilie, pentru că 31 martie cade într-o zi nelucrătoare, adică sâmbăta și se suspendă termenul de plată până în ziua lucrătoare imediat următoare. Deci luni, 2 aprilie va fi ultima zi în care vom încasa fără a calcula și vom acorda și bonificația de 10% pentru contribuabilii care vor face plata în această zi”, spune Mariana Budulan, directoarea Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu. Comparativ cu anul precedent se simte o ușoară creștere, de 100.000 lei pentru persoanele care și-au achitat impozitele și taxele, având în vedere faptul că nu au avut loc creșteri în acest an față de anul precedent. De asemenea, o creștere se simte și în ceea ce privește numărul de persoane. ”Anul trecut au fost 24.000 contribuabili persoane fizice, iar acum avem 23.500, însă mai sunt cinci zile în care vom putea încasa impozite și taxe”, mai menționează Mariana Budulan.

EXECUTĂRI

Cei care nu își vor achita impozitele până la termenul scadent vor fi executați silit de Direcția de Taxe și Impozite. De la 15 zile de la emiterea somației urmează executarea silită și pentru cei din anul 2012, care se vor adăuga la cei care nu și-au achitat sumele rămase din 2011.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: