Borcan: Partidul Conservator nu va ieşi din USL

Marius Borcan, preşedintele PC Gorj, a comentat declaraţiile făcute de Crin Antonescu, care nu pare a regreta faptul că se destramă protocolul ACD. Ba mai mult, Antonescu le-a transmis conservatorilor „cale bătută” spre ieşirea din USL. Marius Borcan spune că Partidul Conservator va rupe alianţa cu PNL-ul fără a ieşi din USL.

Rep.: Cum comentaţi declaraţiile domnului Crin Antonescu referitoare la destrămarea protocolului ACD?

M.B.: Legat de declaraţia domnului preşedinte Crin Antonescu pot să vă spun că dacă astăzi PNL-ul, PC-ul şi PSD-ul încă se mai află în USL, acest lucru se datorează domnului profesor Dan Voiculescu.

Rep.: Domnul Crin Antonescu spunea că PC-ul nu are motive de nemulţumire. Ce părere aveţi?

M.B.: Problema care duce la ruptura ACD-ului este aceea că nu s-a respectat protocolul. La Gorj acest ACD nu a funcţionat, nu am primit nimic şi nu s-a putut negocia în nici un fel. PNL-ul şi PSD-ul nu şi-au respectat promisiunile făcute, în condiţiile în care PC-ul i-a ajutat la alegeri.

Rep.: În condiţiile în care părăsiţi PSD-ul veţi ajunge în opoziţie. Sunteţi pregătiţi pentru a face faţă situaţiei.

M.B.: Partidul Conservator nu va ieşi din USL, ci doar va rupe protocolul cu PNL-ul. Este normal ca PC-ul să meargă pe liste proprii pentru a ne măsura forţele. În momentul de faţă, PC-ul are un procent de peste 5%. Dacă la alegerile locale PC-ul ar fi mers pe liste proprii, am fi obţinut 10%, la nivelul judeţului.

Rep.: Ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare?

M.B.: La alegerile europarlamentare fiecare partid va merge pe liste proprii. Vrem să ridicăm procentul la 12-15%.

Rep.: V-aţi gândit la persoanele care v-ar putea reprezenta la europarlamentare?

M.B.: Într-o săptămână-două vom avea un birou politic şi atunci ne vom gândi şi la acest aspect.

Rep.: Dumneavoastră aţi fi tentat să candidaţi la europarlamentare?

M.B.: Deocamdată nu am luat în calcul această variantă. Eu m-am luptat la alegerile trecute pentru ca PC-ul să obţină un colegiu în Gorj. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar cu siguranţă se va întâmpla peste 3 ani.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: