Borza confirmă prejudiciul la Hidroelectrica Târgu Jiu

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a confirmat pentru Digi 24 lipsa de inventar de la Uzina Târgu Jiu. Remus Borza a precizat că prejudiciul este de 35 de milioane de lei şi că Parchetul face o anchetă penală în acest caz. Una dintre salariatele care au sesizat lipsa, Simona Nemţoiu, a fost concediată, dar fără legătură cu această situaţie, după cum explică Borza.

Reporter: S-au confirmat lipsurile din inventar, cele sesizate de doamna Simona Nemţoiu?

Remus Borza: Impropriu spus sesizările doamnei Nemţoiu, pentru că eu aveam informaţii şi din alte surse, am dispus acum două luni un inventar general la Uzina Târgu Jiu. Cert este că într-adevăr s-au adeverit şi au ieşit mai multe obiective lipsă, o valoare destul de mare, cred că 35 de milioane de lei. S-au dispus încă din 17 iunie 2014 de către administratorul judiciar măsuri de recuperare a prejudiciului şi de tragere la răspundere, inclusiv penală, a celor vinovaţi. Au fost patru comisii pe care le-am trimis în cele două luni. Pe fondul acestor verificări fostul inginer şef al uzinei şi-a dat demisia, practic a părăsit compania. Am făcut modificări şi în ceea ce priveşte conducerea uzinei.

Rep: Este adevărat că Poliţia Economică a ridicat listele de inventar?

R.B.: Nu pot să confirm acest lucru.

Rep: Doamna Nemţoiu are mai multe brevete de invenţii şi consideră că este nedrept că a fost disponibilizată.

R.B.: Asta e de discutat. Cum a obţinut aceste diplome de invenţii. E o comisie care cercetează activitatea de cercetare a doamnei Nemţoiu. Nu vreau să mă antepronunţ, dar avem informaţii că dânsa s-a prevalat de munca altor colegi şi de brevete ale altor salariaţi, la care doamna nu a avut nicio contribuţie. Eu char am susţinut-o, i-am acordat prime şi chiar am trimis-o la mai multe saloane fiind de bună credinţă. E o reorganizare care a fost negociată şi cu sindicatul reprezentativ, sunt anumite disponibilizări, 23 de oameni care vor pleca. Totuşi am scos 154 de posturi la concurs, în exploatare. Deci doamna Nemţoiu a avut posibilitatea să ocupe unul din cele 45 de posturi de la Porţile de Fier şi uzina Târgu Jiu. Nu a făcut-o. Va pleca cu 24 de salarii compensatorii.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: