Boza, la Bruxelles: “Să identificăm soluția salvatoare pentru CEO”

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, se află de luni dimineața la Bruxelles, pentru discuții legate de prețul certificatelor de carbon. “Mă aflu la Bruxelles începând de luni dimineața, cu două subiecte importante. În primul rând, impactul evoluției prețului certificatului de CO2 asupra activității Complexului Energetic Oltenia în contextul pieței de electricitate din România. Să identificăm soluția salvatoare pentru Complexul Energetic Oltenia pentru următorii ani”, a spus Boza într-o intervenție telefonică la Tele 3.

Un alt subiect este legat de adaptarea la parametrii de mediu impuși de UE începând din august 2021. “Al doilea subiect este legat de implementarea noilor BAT-uri la grupurile energetice ale CE Oltenia, cu care trebuie să fim conformi până în august 2020 și vă asigur că vom fi”, a spus managerul CE Oltenia.

Boza s-a referit la denoxare, adică reducerea emisiilor de NOx. Ar mai fi însă de rezolvat emisiile de sulf și de CO2. “Vă asigur că în următorii ani vom găsi soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, în 2-3 ani de zile, patru ani, nu mai mult, de reducere cu 20-25% a emisiilor de CO2 în atmosferă”, a susținut Boza, precizând că “va fi o soluție pentru toți cărbunarii din România, și Colterm, și Govora”.

“Complexul Energetic Oltenia se va conforma la noile valori și vreau ca acest subiect să fie clar pentru toată lumea. Ținta este ca până în 2030 CE Oltenia să producă aceeași cantitate de energie ca în prezent, adică 14-15 TWh”, a concluzionat Boza în intervenția de la Tele 3.

Vizualizări: 3,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: