Braconaj în familie la Bumbeşti Jiu

Doi bărbaţi din Gorj, tată şi fiu, au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în arestul Poliţiei Judeţene, după ce au fost prinşi cu o căprioară împuşcată în portbagajul maşinii. Fapta lor este considerată una de braconaj, animalul fiind vânat în afara sezonului şi fără autorizaţie, prejudiciul fiind apreciat ca unul destul de mare.

Vasile Ciotor, de 46 de ani, mergea cu maşina prin Bumbeşti Jiu în noaptea de vineri spre sâmbătă, când o patrulă de poliţie l-a tras pe dreapta. Pe lângă acte, oamenii legii au fost interesaţi şi de un control al portbagajului autoturismului, ocazie cu care au descoperit doi saci negri în care se aflau bucăţi de carne proaspătă şi o armă de vânătoare. De asemenea, în maşină se afla şi Dumitru Ciotor, de 73 de ani, membru vânător al asociaţiei de profil, poliţiştii dându-şi repede seama că au de a face cu un caz de braconaj, dacă nu cumva aveau deja un pont pe această temă şi acum doar îl valorificau.

„Continuând cercetările, poliţiştii au stabilit că respectiva carne provine din tranşarea unui cerb comun (femelă), împuşcat de către C. Dumitru, pe fondul de vânătoare nr. 9 Bumbeşti, din comuna Schela, deşi acesta nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală, vânătoarea unor astfel de exemplare în această perioadă fiind interzisă prin lege. Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva Gorj au estimat că prin împuşcarea acestui exemplar s-a creat un  prejudiciu de 12.000 euro”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.

         Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi şi introduşi după gratii, ieri după-amiază procurorul de caz renunţând la a-i mai prezenta unei instanţe de judecată pentru emiterea de mandate de arestare preventivă. Bătrânul vânător prins cu această ocazie a ajuns nu doar să îşi petreacă week-end-ul la puşcărie, ci a rămas şi fără arma sa preferată, puşca fiindu-i confiscată de poliţişti. El şi fiul său sunt anchetaţi sub acuzaţia de braconaj, oamenii legii încercând să stabilească dacă nu cumva cei doi mai sunt implicaţi şi în alte fapte similare.

         La sfârşitul iernii alţi trei gorjeni prinşi pe fondul de vânătoare de la Schela au ajuns în spatele gratiilor după ce au braconat porci mistreţi. Oamenii legii i-au reţinut atunci pe aceştia, recent o instanţă de judecată emiţând o hotărâre prin care ei sunt condamnaţi la câte doi ani de închisoare, cu suspendare, sentinţa nefiind definitivă.

        

Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: