Brâncuşiologii cer înfiinţarea unui Institut de Cercetare la Târgu Jiu

Conducerea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” intenţionează să facă demersuri în vederea înfiinţării unui Institut de Cercetare, la solicitarea brâncuşiologilor care vor ca informaţiile, documentele şi operele sculptorului gorjean să fie laolaltă. Odată cu acest institut se doreşte a fi făcută şi rebranduirea Târgu Jiului pe harta mondială.

Un Institut de Cercetare a operelor brâncuşiene ar putea funcţiona la Târgu Jiu în cel mult doi ani în condiţiile în care vor putea fi accesate fonduri europene pentru amenajarea lui. „Brâncuşiologii consacraţi au venit cu propunerea ca la Târgu Jiu să se înfiinţeze un institut, un centru de cercetare unde să se strângă arhivele acestor oameni care au lucrat o viaţă în domeniu, la care să se adauge documentele importante ce fac dovada tuturor intervenţiilor care s-au executat de-a lungul timpului asupra Ansamblului. Deja s-a dat un semnal foarte important că la Târgu Jiu se intenţionează să fie luate nişte iniţiative importante” a declarat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Institutul de cercetare ar urma să fie amenajat în zona Parcului Central. „Din punct de vedere arhitectural, centrul de cercetare va fi gândit pe nivele, astfel: la parter va fi un muzeu cu expoziţii şi galerie de artă; la etajul I- o sală de proiecţie multimedia, o bibliotecă, iar la etajul II- birouri pentru cercetare. De asemenea, intenţionăm să trimitem la specializare tineri absolvenţi pentru ca documentele, arhivele respective să fie clasate în funcţie de anumite criterii. Totodată, în cadrul centrului de cercetare va fi acel colectiv specializat care să dea informaţii”, a mai precizat Adina Andriţoiu.

Centrul Brâncuşi rebranduit

Conducerea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” intenţionează ca înainte de înfiinţarea Institutului de Cercetare să se facă şi o rebranduire. „În acest an vom realiza o colaborare cu o firmă de rebranduire. Vrem să avem o siglă bine definită, care să fie recunoscută oriunde în lume, aşa cum au companiile naţionale. Vrem să realizăm o interfaţă şi pe internet, unde să se poată obţine informaţii despre operele brâncuşiene în cel puţin două limbi străine, o bibliotecă şi un magazin online. Cu alte cuvinte vrem să repoziţionăm municipiul Târgu Jiu pe un culoar mondial”, spune directorul Centrului Brâncuşi. O astfel de rebranduire ar putea costa zeci de mii de euro. „Încă nu am contactat o firmă de specialitate, însă am înţeles că rebranduirea ne-ar costa undeva în jur de 35.000-40.000 de euro”, a precizat Adina Andriţoiu.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: