Brazii abandonaţi de comercianţi, „adoptaţi“ în voie de târguiieni

Brazii de Crăciun care se găseau în pieţele din Târgu Jiu au fost vânduţi la preţuri de nimic în ziua de Ajun dar şi după această zi de sărbătoare. Comercianţii au preferat să dea brazii la preţuri foarte mici pentru a nu rămâne cu ei asta dacă nu i-au lăsat abandonaţi în pieţe. Mai mult decât atât, au fost persoane care şi-au ales în voie un brad după ce au fost abandonaţi de comercianţi.

 

Comercianţii de brazi de Crăciun au rămas complet dezamăgiţi de vânzările de anul acesta motiv pentru care, deşi iniţial anunţau că o să ţină la preţ, şi-au călcat promisiunea şi au vândut brazii la preţuri de nimic în ziua de Ajun şi după Crăciun. Unii dintre aceştia au mers chiar la extrem şi văzând că lumea nu mai caută naturalul au decis să abandoneze pomii în pieţe sau pe străzile oraşului. Dacă săptămâna trecută un brad de Crăciun mai bogat costa în jur de 100 de lei, în seara de Ajun acelaşi brad costa chiar şi 10 lei. „Ce să facem, să plecăm cu ei acasă, nu avem ce să mai facem cu ei şi atunci îi lăsăm şi la preţul ăsta. Oamenii am văzut că acum cumpără mai mult de ăştia artificiali dar eu cred că nu se compară cu unul natural”, a declarat Gheorghe Păun, comerciant.

Situaţia este foarte alarmantă mai ales pentru natură pentru că bradul are un rol deosebit de important pentru mediul înconjurător, în locul unui brad tăiat apare un altul abia după mulţi ani.

Zeci de brazi abandonaţi

Locuitorii oraşului au fost foarte dezamăgiţi de imaginea oferită de locul în care săptămâna trecută se vindeau pomii de Crăciun. Dacă înainte cu 3-4 zile de Crăciun brazii erau la mare căutare, în seara de Ajun, locul era pustiu şi numeroşi brazi îşi aşteptau încă o familie care să-l împodobească. „Păcat de ei că sunt foarte frumoşi, nu ştiu de ce au tăiat atâţia că ştiau că oamenii se orientează acum mai mult la cei artificiali pentru că nu mai avem banii de altădată când ne permiteam să cumpărăm în fiecare an brad natural”, a mărturisit Viorica Florea din Târgu Jiu.

Cel mai probabil toţi aceşti brazi care nu s-au vândut vor ajunge la gunoi, ceea ce este foarte trist mai ales pentru faptul că nu sunt puţini. Această situaţie nu a fost însă chiar aşa de tristă pentru cei care au aşteptat acest moment pentru a face rost de un brad de Crăciun chiar şi după noaptea sfântă. Nu puţini au fost cei care au profitat de plecarea comercianţilor şi s-au pus pe ales din mormanele de brazi abandonaţi în pieţele oraşului.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: