Bucurescu profită de hotărârile în coadă de peşte ale judecătorilor

Salariaţii Primăriei Slivileşti în frunte cu primarul Sorin Bucurescu primesc în continuare sporul de confidenţialitate şi indemnizaţia de dispozitiv. Prefectura Gorj a făcut un control la primărie şi a constatat că sporurile sunt menţinute pe baza unor hotărâri judecătoreşti. Comisia de verificare a mai constatat că juriştii primăriei nu au apărat în instanţă interesele primăriei şi a cerut sancţionarea disciplinară a acestora. Primarul Bucurescu spune că de vină sunt judecătorii.

Prefectura Gorj a făcut un control mai amplu la Primăria Slivileşti, ca urmare a unei sesizări depuse de consilierul local Lucian Lambu. Printre multe alte nereguli, comisia de verificare a constatat că juriştii primăriei au fost de acord cu toate creşterile salariale cerute de angajaţi sau în cel mai rău caz nu au depus întâmpinări. „În ceea ce priveşte drepturile salariale s-a reţinut că în toate cazurile în care salariaţii au acţionat în justiţie primarul sau Consiliul Local pentru obţinerea unor drepturi de natură salarială, Primăria comunei Slivileşti, fie nu a depus întâmpinări, fie a fost de acord cu pretenţiile reclamanţilor şi nici nu a exercitat ulterior o altă cale de atac asupra sentinţelor respective. În acest sens i s-a recomandat primarului să dispună cereri pentru angajarea răspunderii disciplinare a persoanelor vinovate”, a declarat Daniel Bivolaru, membru al corpului de control din cadrul Prefecturii Gorj.

Primarul spune că instanţele de judecată sunt de vină că au lăsat hotărârile în coadă de peşte. „Eu nu am nici o vină. Oamenii au luat drepturile salariale în baza unor hotărâri judecătoreşti luate în urmă cu ceva timp. Eu nu sunt vinovat că judecătorul nu a trecut data până când sunt valabile aceste sporuri. Ştiţi cum sunt şi hotărârile astea, le lasă şi judecătorii în coadă de peşte”, a declarat Sorin Bucurescu.

Reprezentaţii prefecturii Gorj i-au cerut primarului să solicite judecătorilor precizări cu privire la perioada în care se pot acorda sporurile salariale.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: