Bugetul comunei Glogova, în aer

Consilierii locali nu vor în ruptul capului să adopte bugetul comunei Glogova. Pentru că nu le sunt puse pe masă documentele cerute, din care să poată urmări modul în care au fost cheltuiţi banii, consilierii din Glogova au ajuns să boicoteze şedinţele. În acest timp angajaţii primăriei şi profesorii de la şcoli aşteaptă fără salarii în buzunare ca cineva să cedeze.

Bugetul comunei Glogova este în continuare în aer, după trei şedinţe consecutive de consiliu local. Deşi ieri primarul Ion Şalapa i-a convocat  telefonic pe consilieri într-o şedinţă extraordinară, programată la ora 13.00, doar cinci dintre aceştia s-au prezentat. Din lipsă de cvorum întâlnirea a fost anulată, asta după ce vineri hotărârea de adoptare a bugetului nu a trecut. Vineri au fost prezenţi nouă consilieri, din care patru au votat pentru şi cinci s-au abţinut, iar duminică au fost prezenţi doar cinci consilieri, patru din partea PDL şi un consilier din partea PC. „Am mai avut o şedinţă vineri, la ora 17.00, dar nu a trecut bugetul. Nu a adus documentele solicitate şi probabil aşa o să o ţinem dacă nu vor să justifice cum se cheltuieşte banul public”, spune Gheorghe Milea, viceprimarul comunei. La polul opus primarul localităţii, Ion Şalapa nu ştie cum să o mai dea ca să îi determine pe consilieri să treacă bugetul realizat de cei din aparatul său. „În trei şedinţe consecutive am pus pe ordinea de zi acest buget. Nu ştiu ce să mai zic. Vineri au fost prezenţi consilieri, dar când nu vrea omul... De mâine o să mai planific o şedinţă de consiliu, să văd când pot să mai vină”, afirmă primarul localităţii.

SALARII

În tot acest timp profesorii şi angajaţii primăriei aşteaptă fără bani în buzunare să vadă cum se va finaliza conflictul din primărie. „Angajaţii nu îşi primesc salariile. Am primit chiar o notă de la Finanţele Publice cum că ne-au sistat cotele şi sumele defalcate din TVA din data de 7. Eu unul nu îmi explic cum se poate întâmpla aşa ceva. Tot timpul dai vina pe unul şi pe altul, dar tu nu faci nimic”, mai spune viceprimarul comunei Glogova.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: