Bugetul Gorjului a fost majorat

Bugetul propriu general consolidat al judeţului Gorj pentru anul 2011 a fost rectificat prin majorarea, atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli, cu suma de 1.234,40 mii lei.

De asemenea, din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Judeţean a fost alocată suma de 276,30 mii lei în vederea asigurării cofinanţării unor investiţii în domeniul sănătăţii, precum şi pentru plata aferentă cofinanţării unor proiecte aflate în implementare. Astfel, suma de 265 mii lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean la achiziţionarea aparaturii medicale cu care va fi dotat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi 11,30 mii lei vor fi folosiţi pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte cu finanţare nerambursabilă (pentru cofinanţarea proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi- suma de 0,3 mii lei şi pentru cofinanţarea proiectului “Extindere şi dotare Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa- suma de 11 mii lei”).

ACHIZIŢII

Pentru Spitalul Judeţean Târgu Jiu vor fi achiziţionate un computer tomograf, un ecograf şi un microscop citologie. Ministerul Sănătăţii a alocat 3.708 mii  lei pentru investiţiile din sănătatea gorjeană: 2479 mii lei pentru finanţarea reparaţiilor capitale la secţiile Spitalului Judeţean şi 1229 mii lei pentru finanţarea aparaturii medicale şi a echipamentelor de comunicaţii în urgenţă.

VENITURI

La majorarea bugetului propriu al Gorjului a contribuit şi Biblioteca “Christian Tell” care a încheiat un acord de parteneriat cu Fundaţia International Research & Exchanges Board în baza căruia contul de venituri al Consiliului Judeţean s-a majorat cu suma de 5,4 mii lei. Aceşti bani reprezintă finanţarea acordată bibliotecii pentru implementarea proiectului “Poveştile oraşului” în cadrul Programului Biblionet.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: